Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebo w gębie dla smakoszy podrobów drobiowych :)
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29258
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1934
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 141
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18604
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 687
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29258
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1934
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 141
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18604
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 687
Składniki
Żołądki oczyściłam ze zbędnych błonek i pokroiłam na drobniejsze kawałki. Opłukałam kilkakrotnie.
Przełożyłam je do garnka z rozpuszczonym masłem i przesmażyłam, następnie zalałam wodą i gotowałam 1,3 h na małym ogniu. Dodałam 5 ziarenek ziela angielskiego i 3 liście laurowe.
Pieczarki pokroiłam drobno, cebulę również, ale w pól talarki. Dodałam pod koniec gotowania żołądków i odrobinę posoliłam.
Kiedy mięso i warzywa były miękkie zagęściłam gulasz łyżką mąki rozrobionej w odrobinie zimnej wody. Na koniec zahartowałam płynem z gulaszu śmietanę i wlałam do gotującej się jeszcze potrawy.
Przyprawiłam roztartym w dłoniach majerankiem, solą i pieprzem. Odstawiłam na chwilkę by potrawa przegryzła się.