Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebo w gębie dla smakoszy podrobów drobiowych :)
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5824
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 14788
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 315
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5824
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 14788
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 315
Składniki
Żołądki oczyściłam ze zbędnych błonek i pokroiłam na drobniejsze kawałki. Opłukałam kilkakrotnie.
Przełożyłam je do garnka z rozpuszczonym masłem i przesmażyłam, następnie zalałam wodą i gotowałam 1,3 h na małym ogniu. Dodałam 5 ziarenek ziela angielskiego i 3 liście laurowe.
Pieczarki pokroiłam drobno, cebulę również, ale w pól talarki. Dodałam pod koniec gotowania żołądków i odrobinę posoliłam.
Kiedy mięso i warzywa były miękkie zagęściłam gulasz łyżką mąki rozrobionej w odrobinie zimnej wody. Na koniec zahartowałam płynem z gulaszu śmietanę i wlałam do gotującej się jeszcze potrawy.
Przyprawiłam roztartym w dłoniach majerankiem, solą i pieprzem. Odstawiłam na chwilkę by potrawa przegryzła się.