Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebo w gębie dla smakoszy podrobów drobiowych :)
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 40
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 310
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40442
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 40
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 310
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40442
Składniki
Żołądki oczyściłam ze zbędnych błonek i pokroiłam na drobniejsze kawałki. Opłukałam kilkakrotnie.
Przełożyłam je do garnka z rozpuszczonym masłem i przesmażyłam, następnie zalałam wodą i gotowałam 1,3 h na małym ogniu. Dodałam 5 ziarenek ziela angielskiego i 3 liście laurowe.
Pieczarki pokroiłam drobno, cebulę również, ale w pól talarki. Dodałam pod koniec gotowania żołądków i odrobinę posoliłam.
Kiedy mięso i warzywa były miękkie zagęściłam gulasz łyżką mąki rozrobionej w odrobinie zimnej wody. Na koniec zahartowałam płynem z gulaszu śmietanę i wlałam do gotującej się jeszcze potrawy.
Przyprawiłam roztartym w dłoniach majerankiem, solą i pieprzem. Odstawiłam na chwilkę by potrawa przegryzła się.