Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, proste w wykonaniu, szybko się robi.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11450
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4981
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1200
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10022
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1477
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11450
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4981
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1200
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10022
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1477
Składniki
Porcje filetów lekko rozbijamy, po czym moczymy w cieście przygotowanym w następujący sposób: jedno jajko mieszamy z mąką i piwem w takich proporcjach, żeby uzyskać ciasto nieco gęstsze niż na naleśniki. Solimy, dodajemy odrobinkę pieprzu. Do gotowego ciasta dodajemy jedną- dwie pieczarki pokrojone w plasterki (surowe). Zanurzamy filety na ok. pół godzinki w cieście. Smażymy do zrumienienia na średnim ogniu nakładając na patelnię tak, aby z obu stron fileta znalazło się po kilka kawałków pieczarek. Ciasto pieczarkowe można przygotować również bez piwa, z wodą, również jest pyszne.