Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, proste w wykonaniu, szybko się robi.
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki n...
Odsłon: 21
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 91
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki n...
Odsłon: 21
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 91
Składniki
Porcje filetów lekko rozbijamy, po czym moczymy w cieście przygotowanym w następujący sposób: jedno jajko mieszamy z mąką i piwem w takich proporcjach, żeby uzyskać ciasto nieco gęstsze niż na naleśniki. Solimy, dodajemy odrobinkę pieprzu. Do gotowego ciasta dodajemy jedną- dwie pieczarki pokrojone w plasterki (surowe). Zanurzamy filety na ok. pół godzinki w cieście. Smażymy do zrumienienia na średnim ogniu nakładając na patelnię tak, aby z obu stron fileta znalazło się po kilka kawałków pieczarek. Ciasto pieczarkowe można przygotować również bez piwa, z wodą, również jest pyszne.