Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Indyk w plastrach pomarańczy"
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 135
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 680
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 135
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 680
Składniki
Mięso oczyść, rozkrój tak, by powstał płat. Rozbij go i posyp jarzynką. Suszone morele i obrane jabłko pokrój w kostkę. Wymieszaj z żurawiną, jajkiem i bułką tartą. Farsz rozsmaruj na mięsie. Zwiń roladę. Przewiąż ją sznurkiem, owiń wysmarowaną masłem folią aluminiową.
Roladę włóż do brytfanny, podlej wodą. Piecz 60 min w 180 st. Zdejmij folię i dopiekaj do przyrumienienia. Pomarańczę sparz, pokrój w plastry. Zagotuj 200 ml wody z cukrem. Włóż plastry pomarańczy, gotuj 20 min. Obłóż nimi upieczoną roladę.
czas ok. 90 min; porcja – 470 kcal, cena 3,90 złŹródło: Świat kobiety