Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk z pomarańczą"
Polecam smaczny , prosty do przygotowania krem śmietankowy połączony z serkie...
Odsłon: 4648
To sałatka na szybko. Smaczna i pożywna.
Odsłon: 146
Polecam smaczny , prosty do przygotowania krem śmietankowy połączony z serkie...
Odsłon: 4648
To sałatka na szybko. Smaczna i pożywna.
Odsłon: 146
Składniki
Mięso umyj, osusz i oprósz solą oraz pieprzem. Następnie posmaruj je olejem, połączonym z miodem. Odstaw na godzinę do lodówki, żeby się dobrze zamarynowało, po czym usmaż na rozgrzanym grillu.
Pokrojoną w krążki cebulę usmaż na łyżce masła. Dodaj startą skórkę z połowy pomarańczy. Po chwili smażenia dosyp cukier. Kiedy się całkiem rozpuści, dolej sok pomarańczowy.
Gotuj 5 minut. Na koniec zagęść zasmażką, przygotowaną z mąki i pozostałego masła.
Mięso polej sosem i obłóż cząstkami pomarańczy.
Podawaj z surówką z czerwonej kapusty.Źródło: Telemax