Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk z pomarańczą"
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1251
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 111
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 41
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1033
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1251
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 111
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 41
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1033
Składniki
Mięso umyj, osusz i oprósz solą oraz pieprzem. Następnie posmaruj je olejem, połączonym z miodem. Odstaw na godzinę do lodówki, żeby się dobrze zamarynowało, po czym usmaż na rozgrzanym grillu.
Pokrojoną w krążki cebulę usmaż na łyżce masła. Dodaj startą skórkę z połowy pomarańczy. Po chwili smażenia dosyp cukier. Kiedy się całkiem rozpuści, dolej sok pomarańczowy.
Gotuj 5 minut. Na koniec zagęść zasmażką, przygotowaną z mąki i pozostałego masła.
Mięso polej sosem i obłóż cząstkami pomarańczy.
Podawaj z surówką z czerwonej kapusty.Źródło: Telemax