Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk z pomarańczą"
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 531
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 616
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 147
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 531
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 616
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 147
Składniki
Mięso umyj, osusz i oprósz solą oraz pieprzem. Następnie posmaruj je olejem, połączonym z miodem. Odstaw na godzinę do lodówki, żeby się dobrze zamarynowało, po czym usmaż na rozgrzanym grillu.
Pokrojoną w krążki cebulę usmaż na łyżce masła. Dodaj startą skórkę z połowy pomarańczy. Po chwili smażenia dosyp cukier. Kiedy się całkiem rozpuści, dolej sok pomarańczowy.
Gotuj 5 minut. Na koniec zagęść zasmażką, przygotowaną z mąki i pozostałego masła.
Mięso polej sosem i obłóż cząstkami pomarańczy.
Podawaj z surówką z czerwonej kapusty.Źródło: Telemax