Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jabłka faszerowane kurczakiem"
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 146
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 146
Składniki
Filet z piersi kurczaka i wątróbki oczyść, pokrój w drobną kostkę. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Masło stop na patelni, włóż kurczaka, podduś. Dodaj cebulę i czosnek, wymieszaj, podsmaż. Dodaj wątróbki, smaż, aż woda odparuje.
Jabłka umyj, przekrój na pół, usuń gniazda nasienne. Delikatnie wydrąż miąższ, pozostawiając cienką warstwę jabłka ze skórką. Wydrążony miąższ pokrój w drobną kostkę, dodaj do kurczaka z wątróbką, wymieszaj.
Przypraw do smaku, smaż, aż jabłka się rozgotują. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Połowę wsyp na patelnię, wymieszaj. Smaż chwilę, aż ser się stopi.
Farszem napełnij jabłka, posyp resztą sera. Każdą połówkę włóż do papierowej foremki, ułóż na blasze. Piecz 12-15 min w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie