Do góry

Dania główne Przepis na:

Jabłka faszerowane kurczakiem

Jabłka faszerowane kurczakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19074

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Jabłka faszerowane kurczakiem"

Składniki

  • 9 jabłek
  • mały filet z piersi kurczaka
  • 60 dag wątróbki drobiowej
  • 15 dag sera żółtego
  • cebula
  • 2 duże ząbki czosnku
  • pół kostki masła
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • ostra mielona papryka
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Jabłka faszerowane kurczakiem

Przygotowanie

  1. Filet z piersi kurczaka i wątróbki oczyść, pokrój w drobną kostkę. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Masło stop na patelni, włóż kurczaka, podduś. Dodaj cebulę i czosnek, wymieszaj, podsmaż. Dodaj wątróbki, smaż, aż woda odparuje.

  2. Jabłka umyj, przekrój na pół, usuń gniazda nasienne. Delikatnie wydrąż miąższ, pozostawiając cienką warstwę jabłka ze skórką. Wydrążony miąższ pokrój w drobną kostkę, dodaj do kurczaka z wątróbką, wymieszaj.

  3. Przypraw do smaku, smaż, aż jabłka się rozgotują. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Połowę wsyp na patelnię, wymieszaj. Smaż chwilę, aż ser się stopi.

  4. Farszem napełnij jabłka, posyp resztą sera. Każdą połówkę włóż do papierowej foremki, ułóż na blasze. Piecz 12-15 min w 180°C.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń