Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jaglanka z jagodami"
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4717
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 87
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 107
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 326
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4717
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 87
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 107
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 326
Składniki
Suchą patelnię rozgrzej na dość silnym płomieniu. Wysyp na nią kaszę i krótko przypraż. Kasza powinna zacząć wydzielać orzechowy zapach, ale nie zbrązowieć.
Następnie przepłucz ją obficie wodą. Dzięki tym zabiegom unikniesz posmaku goryczy. Kaszę ugotuj według wskazówek podanych na opakowaniu.
Jagody oczyść, dobrze spłucz pod bieżącą wodą, po czym zmiksuj razem z cukrem, cukrem wanilinowym i jogurtem.
Ugotowaną kaszę rozłóż na talerze, polej obficie sosem jagodowym. Podawaj na ciepło lub na zimno.
<strong>Przepis nadesłała: Magda Kaczmarek</strong>Źródło: Kurier TV