Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jaglanka z jagodami"
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 198
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 322
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 198
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 322
Składniki
Suchą patelnię rozgrzej na dość silnym płomieniu. Wysyp na nią kaszę i krótko przypraż. Kasza powinna zacząć wydzielać orzechowy zapach, ale nie zbrązowieć.
Następnie przepłucz ją obficie wodą. Dzięki tym zabiegom unikniesz posmaku goryczy. Kaszę ugotuj według wskazówek podanych na opakowaniu.
Jagody oczyść, dobrze spłucz pod bieżącą wodą, po czym zmiksuj razem z cukrem, cukrem wanilinowym i jogurtem.
Ugotowaną kaszę rozłóż na talerze, polej obficie sosem jagodowym. Podawaj na ciepło lub na zimno.
<strong>Przepis nadesłała: Magda Kaczmarek</strong>Źródło: Kurier TV