Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jaglanka z jagodami"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 470
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 470
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Suchą patelnię rozgrzej na dość silnym płomieniu. Wysyp na nią kaszę i krótko przypraż. Kasza powinna zacząć wydzielać orzechowy zapach, ale nie zbrązowieć.
Następnie przepłucz ją obficie wodą. Dzięki tym zabiegom unikniesz posmaku goryczy. Kaszę ugotuj według wskazówek podanych na opakowaniu.
Jagody oczyść, dobrze spłucz pod bieżącą wodą, po czym zmiksuj razem z cukrem, cukrem wanilinowym i jogurtem.
Ugotowaną kaszę rozłóż na talerze, polej obficie sosem jagodowym. Podawaj na ciepło lub na zimno.
<strong>Przepis nadesłała: Magda Kaczmarek</strong>Źródło: Kurier TV