Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jaglanka z jagodami"
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38430
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1255
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38430
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1255
Składniki
Suchą patelnię rozgrzej na dość silnym płomieniu. Wysyp na nią kaszę i krótko przypraż. Kasza powinna zacząć wydzielać orzechowy zapach, ale nie zbrązowieć.
Następnie przepłucz ją obficie wodą. Dzięki tym zabiegom unikniesz posmaku goryczy. Kaszę ugotuj według wskazówek podanych na opakowaniu.
Jagody oczyść, dobrze spłucz pod bieżącą wodą, po czym zmiksuj razem z cukrem, cukrem wanilinowym i jogurtem.
Ugotowaną kaszę rozłóż na talerze, polej obficie sosem jagodowym. Podawaj na ciepło lub na zimno.
<strong>Przepis nadesłała: Magda Kaczmarek</strong>Źródło: Kurier TV