Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jajecznica z kopytkami"
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 190
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22425
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 216
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 190
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22425
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 216
Składniki
Obierz, opłucz i ugotuj ziemniaki. Odcedź i przeciśnij przez praskę lub zmiel w maszynce.
Przełóż na stolnicę. Wsyp mąkę, szczyptę soli, wbij jajka i szybko zagnieć ciasto. Uformuj cieniutkie wałeczki, potnij na skośne kawałki. Ugotuj w osolonej wodzie, odcedź.
Cebule obierz, drobniutko posiekaj. Rozgrzej olej i zrumień na złoty kolor. Włóż na patelnię kopytka i smaż, aż będą chrupiące.
Roztrzep jajka, polej kopytka i smaż aż masa jajeczna się zetnie. Oprósz solą oraz pieprzem, podaj od razu na stół, np. z sałatką z pomidorów.
Taką jajecznicę z cebulką możesz także przygotować z makaronem, który pozostał z obiadu.
Porcje 6. Przygot. 75 min. Cena 0,70 zł. Kalorie 390 kcal.
<strong>Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>Źródło: Bella Relaks