Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jajecznica z kopytkami"
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35714
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1210
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1758
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6015
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35714
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1210
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1758
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6015
        
        Składniki
Obierz, opłucz i ugotuj ziemniaki. Odcedź i przeciśnij przez praskę lub zmiel w maszynce.
Przełóż na stolnicę. Wsyp mąkę, szczyptę soli, wbij jajka i szybko zagnieć ciasto. Uformuj cieniutkie wałeczki, potnij na skośne kawałki. Ugotuj w osolonej wodzie, odcedź.
Cebule obierz, drobniutko posiekaj. Rozgrzej olej i zrumień na złoty kolor. Włóż na patelnię kopytka i smaż, aż będą chrupiące.
Roztrzep jajka, polej kopytka i smaż aż masa jajeczna się zetnie. Oprósz solą oraz pieprzem, podaj od razu na stół, np. z sałatką z pomidorów.
Taką jajecznicę z cebulką możesz także przygotować z makaronem, który pozostał z obiadu.
Porcje 6. Przygot. 75 min. Cena 0,70 zł. Kalorie 390 kcal.
<strong>Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>Źródło: Bella Relaks