Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jajka sadzone w pomidorach - tradycyjna izraelska szakszuka"
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 82
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 82
Składniki
Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skóry, pokroić na większe kawałki. W dużej, głębokiej patelni rozgrzać lekko oliwę, wrzucić zmiażdżony czosnek i posiekaną papryczkę chili (bez pestek). Smażyć chwilę, mieszając, dodać pomidory i dusić na bardzo małym ogniu pod przykryciem ok. 10-15 minut. Doprawić solą, pieprzem, oregano.
Do pomidorów wbić ostrożnie jajka, starając się, żółtka się nie rozlały. Posolić jajka i dusić ok. 3-5 minut, aż białka się zupełnie zetną, a żółtka będą półpłynne. Podawać posypane siekaną natką lub kolendrą.
ok. 25 minutŹródło: Twoje Imperium