Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jajka sadzone w pomidorach - tradycyjna izraelska szakszuka"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3925
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34227
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1675
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113660
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3925
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34227
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1675
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113660
Składniki
Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skóry, pokroić na większe kawałki. W dużej, głębokiej patelni rozgrzać lekko oliwę, wrzucić zmiażdżony czosnek i posiekaną papryczkę chili (bez pestek). Smażyć chwilę, mieszając, dodać pomidory i dusić na bardzo małym ogniu pod przykryciem ok. 10-15 minut. Doprawić solą, pieprzem, oregano.
Do pomidorów wbić ostrożnie jajka, starając się, żółtka się nie rozlały. Posolić jajka i dusić ok. 3-5 minut, aż białka się zupełnie zetną, a żółtka będą półpłynne. Podawać posypane siekaną natką lub kolendrą.
ok. 25 minutŹródło: Twoje Imperium