Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie to zestaw nietypowych połączeń tradycyjnej kuchni. Ten odważny zestaw daje nam pyszną potrawę, która wychodzi na przeciw współczesnej kuchni. Danie szybkie w przygotowaniu, tanie, niskokaloryczne, sycące a przede wszystkim smaczne i zdrowe.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 101967
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1984
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5843
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5844
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 101967
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1984
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5843
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5844
Składniki
Nastawiamy ryż do gotowania wg przepisu na opakowaniu ok. 25 min. Ryż brązowy gotuje się dłużej. Nastawiamy jajka i gotujemy na twardo.
Na patelnię dajemy tłuszcz i koncentrat pomidorowy. Mieszając smażymy. Jak koncentrat zmieni kolor wlewamy mleko migdałowe cienkim strumykiem do momentu aż składniki się połączą i powstanie gęsty sos. Zdejmujemy z ognia i doprawiamy pieprzem i innymi przyprawami wg uznania.
Obieramy jabłko i seler, płuczemy pod wodą i ścieramy na tarce. Jabłko na średnich oczkach a seler na drobnych. W miseczce łączymy seler z jabłkiem i skrapiamy cytryną aby nie ściemniała sałatka.
Jajka obieramy, ryż wykładamy do miseczki. Na dwa talerze wykładamy po połowie ryżu, sosu pomidorowego, sałatki i jajka. Dekorujemy zieleniną wg uznania. Podajemy na ciepło. Można też podawać w wersji na zimno np. jako drugie śniadanie lub obiad w pracy.
Uwaga dania nie ma potrzeby solić. Przyprawy dodajemy takie jakie lubimy. Smacznego!