Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jarzynowa z jajkiem"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 176
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 98
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1790
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 57
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 176
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 98
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1790
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 57
Składniki
Marchewki oczyść, opłucz pod bieżącą wodą, a następnie pokrój w plasterki lub w kostkę. Obrany i umyty kawałek selera zetrzyj na tarce jarzynowej o małych oczkach. Połówkę niedużego pora oczyść starannie, drobno posiekaj.
Mięso z piersi kurczaka opłucz, pokrój w kostkę. W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Przesmaż posiekane warzywa. Dodaj pierś kurczaka. Zalej 1,5 l wody.
Gotuj wywar na średnim ogniu pod przykryciem, aż warzywa i mięso będą miękkie (około 30 minut). Wrzuć przepłukany na sicie ryż. Gotuj 10 minut.
Po tym czasie dodaj umyte i przekrojone na ćwiartki pomidory. Gotuj jeszcze 5 minut. Jajka rozkłóć w miseczce, wlej do zupy. Gotuj jeszcze 2 minuty, energicznie mieszając. Dopraw solą, pieprzem i przyprawą w płynie. Posyp siekaną natką.
czas ok. 60 min; porcja – 280 kcal, cena 2,20 złŹródło: Świat kobiety