Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rarytas w moim regionie i nie tylko, idealna na uroczysty rodzinny obiad
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424812
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10649
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336936
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4749
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424812
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10649
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336936
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4749
Składniki
Kaczkę umyć ,osuszyć , natrzeć solą , pieprzem i majerankiem ,odstawić na kilka godzin. Przygotować farsz: bułkę pokroić w drobną kostkę ,usmażyć z niej grzanki, jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, drobno pokroić, cebulę posiekać. Drobno pokroić wątróbkę, smażyć 5 min na gorącym oleju .Dodać do niej cebulę, grzanki i jabłka, krótko przesmażyć. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Przygotowaną kaczkę napełnić farszem, zaszyć, wstawić w brytfance do piekarnika. Piec około 2 godzin w temp 180 stC. W trakcie pieczenia podlewać wodą. Pod koniec pieczenia można dodać połówki jabłek napełnione konfiturą z borówek i razem zapiec.