Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rarytas w moim regionie i nie tylko, idealna na uroczysty rodzinny obiad
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11711
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 88
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8239
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155195
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1136
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11711
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 88
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8239
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155195
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1136
Składniki
Kaczkę umyć ,osuszyć , natrzeć solą , pieprzem i majerankiem ,odstawić na kilka godzin. Przygotować farsz: bułkę pokroić w drobną kostkę ,usmażyć z niej grzanki, jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, drobno pokroić, cebulę posiekać. Drobno pokroić wątróbkę, smażyć 5 min na gorącym oleju .Dodać do niej cebulę, grzanki i jabłka, krótko przesmażyć. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Przygotowaną kaczkę napełnić farszem, zaszyć, wstawić w brytfance do piekarnika. Piec około 2 godzin w temp 180 stC. W trakcie pieczenia podlewać wodą. Pod koniec pieczenia można dodać połówki jabłek napełnione konfiturą z borówek i razem zapiec.