Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kaczka faszerowana"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 887
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22972
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15386
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 887
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22972
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15386
Składniki
Wyluzowaną kaczkę natrzyj solą oraz słodką i ostrą papryką. Włóż na 12 godz. do lodówki. Cebulę, paprykę i chili obierz, pokrój. Wymieszaj z mięsem mielonym. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Farsz przypraw.
Kaczkę napełnij farszem. Zepnij otwory. Tuszkę ułóż w brytfance. Skrop maggi. Dodaj ziele angielskie i listek laurowy. Piecz pod przykryciem 2 godziny w temp. 200°C. Pod koniec odkryj, by tuszka ładnie się zrumieniła.
<strong>Violetta Miszczak z Połczyna Zdroju</strong>Źródło: Naj