Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kaczka faszerowana"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 349
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3813
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1318
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 349
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11138
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3813
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1318
Składniki
Wyluzowaną kaczkę natrzyj solą oraz słodką i ostrą papryką. Włóż na 12 godz. do lodówki. Cebulę, paprykę i chili obierz, pokrój. Wymieszaj z mięsem mielonym. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Farsz przypraw.
Kaczkę napełnij farszem. Zepnij otwory. Tuszkę ułóż w brytfance. Skrop maggi. Dodaj ziele angielskie i listek laurowy. Piecz pod przykryciem 2 godziny w temp. 200°C. Pod koniec odkryj, by tuszka ładnie się zrumieniła.
<strong>Violetta Miszczak z Połczyna Zdroju</strong>Źródło: Naj