Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kaczka faszerowana"
Super pyszny, delikatny i bardzo zdrowy dorsz saute. To świetny i błyskawiczn...
Odsłon: 107
Polecam bardzo smaczną ,zdrową i szybką sałatkę z warzyw surowych.
Odsłon: 150
Naszą ulubiona gęsta zupa z lekko rozgotowanym ryżem. Dodaje zawsze kilka sus...
Odsłon: 889
Super pyszny, delikatny i bardzo zdrowy dorsz saute. To świetny i błyskawiczn...
Odsłon: 107
Polecam bardzo smaczną ,zdrową i szybką sałatkę z warzyw surowych.
Odsłon: 150
Naszą ulubiona gęsta zupa z lekko rozgotowanym ryżem. Dodaje zawsze kilka sus...
Odsłon: 889
Składniki
Wyluzowaną kaczkę natrzyj solą oraz słodką i ostrą papryką. Włóż na 12 godz. do lodówki. Cebulę, paprykę i chili obierz, pokrój. Wymieszaj z mięsem mielonym. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Farsz przypraw.
Kaczkę napełnij farszem. Zepnij otwory. Tuszkę ułóż w brytfance. Skrop maggi. Dodaj ziele angielskie i listek laurowy. Piecz pod przykryciem 2 godziny w temp. 200°C. Pod koniec odkryj, by tuszka ładnie się zrumieniła.
<strong>Violetta Miszczak z Połczyna Zdroju</strong>Źródło: Naj