Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kaczka faszerowana"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4181
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416496
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4181
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416496
Składniki
Wyluzowaną kaczkę natrzyj solą oraz słodką i ostrą papryką. Włóż na 12 godz. do lodówki. Cebulę, paprykę i chili obierz, pokrój. Wymieszaj z mięsem mielonym. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Farsz przypraw.
Kaczkę napełnij farszem. Zepnij otwory. Tuszkę ułóż w brytfance. Skrop maggi. Dodaj ziele angielskie i listek laurowy. Piecz pod przykryciem 2 godziny w temp. 200°C. Pod koniec odkryj, by tuszka ładnie się zrumieniła.
<strong>Violetta Miszczak z Połczyna Zdroju</strong>Źródło: Naj