Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kaczka faszerowana"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7900
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 307
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3151
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 596
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7900
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 307
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3151
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 596
Składniki
Wyluzowaną kaczkę natrzyj solą oraz słodką i ostrą papryką. Włóż na 12 godz. do lodówki. Cebulę, paprykę i chili obierz, pokrój. Wymieszaj z mięsem mielonym. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Farsz przypraw.
Kaczkę napełnij farszem. Zepnij otwory. Tuszkę ułóż w brytfance. Skrop maggi. Dodaj ziele angielskie i listek laurowy. Piecz pod przykryciem 2 godziny w temp. 200°C. Pod koniec odkryj, by tuszka ładnie się zrumieniła.
<strong>Violetta Miszczak z Połczyna Zdroju</strong>Źródło: Naj