Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kalafiorowa z kalarepką"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Filet skrop sokiem z cytryny i natrzyj czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Posyp solą i kolorowym pieprzem. Odstaw na 30 minut. Ziemniaki, cebulę i kalarepkę obierz, umyj, pokrój w kostkę. Kalafior oczyść, opłucz, podziel na różyczki.
Cebulę zeszklij na maśle. Dołóż pozostałe jarzyny. Chwilę razem podsmaż. Potem zalej bulionem i gotuj ok. 25 minut.
Olej rozgrzej. Smaż na nim mięso ok. 10 minut. Warzywa wraz z wywarem zmiksuj. Zupę przypraw solą i białym pieprzem. Rozlej do miseczek. Filet pokrój w plasterki. Włóż po kilka do każdej porcji zupy. Posyp posiekaną kolendrą.Źródło: Tina