Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kapuśniaczek"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 218
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 793
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2825
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 218
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 793
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2825
Składniki
Kapustę pokrój. Pozostałe warzywa obierz. Cebulę posiekaj, ziemniaki pokrój w kostkę, włoszczyznę potnij na kawałki. Rozgrzej 2 łyżki oleju. Zrumień cebulę. Dołóż kapustę oraz włoszczyznę.
Zalej 1,5 l wrzątku. Dodaj kiełbasę, listek laurowy, po kilka ziaren ziela i pieprzu oraz 2 zą- bki czosnku. Gotuj 30 min. Dołóż ziemniaki. Gotuj 10 minut.
Boczek pokrój w kostkę, wytop skwarki. Oprósz je łyżką mąki, zasmaż. Dodaj do zupy. Kapuśniak dopraw solą, pieprzem, cukrem i majerankiem.
porcjiŹródło: Świat kobiety