Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa kapusta kiszona dla tych, którzy lubią wiedzieć co jedzą ;)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10605
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3241
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2369
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10605
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3241
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2369
Składniki
Kapustę i marchew poszatkować drobno.Wymieszać z solą i kminkiem. Ciasno ugnieść w glinianym dzbanku. Przykryć gazą, na nią talerzyk, i mały garczek z wodą - żeby dociskało kapustę jak będzie się kwasić (a przy tym burzyć) :). Czekamy około 2 tyg aż się skisi. Ale smak domowej kapusty warty jest czekania.