Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 68
Smaki Grecji!
Odsłon: 108
Mocno czekoladowe brownie z przyprawami do piernika i z suszoną śliwką.
Odsłon: 2018
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 68
Smaki Grecji!
Odsłon: 108
Mocno czekoladowe brownie z przyprawami do piernika i z suszoną śliwką.
Odsłon: 2018
Składniki
Kapuste oczyscic z wierzchnuch liści i drobno poszatkowac. Zalac woda i zagotowac nie przykrywajac.Wode odlac i ponownie zalac wrzatkiem. Gotowac do miekkości. Odcedzic na druszlaku.
Ziemniaki obrac, zalac woda i zagotowac z sola so smaku. Ugotowane odcedzic.
Groch zalac woda i gotowac do miekkosci pilnujac by sie nie przypalil. Ugorowany powinien miec w sobie jak najmniej wody i byc gesty.
Do dosc duzego naczynia włozyc kapuste, ziemniaki i groch. Wszystko dokladnie zmiazdzyc tłuczkiem do ziemniakow. Doprawic do smaku. Ja lubie jak jest troszke ostre ale to kwestia smaku:). Podgardle lub tlusty boczek pokroic w kostke i usmazyc na rumiane skwareczki i polac gotowa porcje. Skwarek nie mieszac z kapusta w duzym naczyniu bo rozmiekna i nie beda takie smaczne. Lepiej kazda porcje polewac z osobna. Zycze smacznego:)