Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8668
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7260
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4964
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327926
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8668
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7260
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4964
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327926
Składniki
Kapuste oczyscic z wierzchnuch liści i drobno poszatkowac. Zalac woda i zagotowac nie przykrywajac.Wode odlac i ponownie zalac wrzatkiem. Gotowac do miekkości. Odcedzic na druszlaku.
Ziemniaki obrac, zalac woda i zagotowac z sola so smaku. Ugotowane odcedzic.
Groch zalac woda i gotowac do miekkosci pilnujac by sie nie przypalil. Ugorowany powinien miec w sobie jak najmniej wody i byc gesty.
Do dosc duzego naczynia włozyc kapuste, ziemniaki i groch. Wszystko dokladnie zmiazdzyc tłuczkiem do ziemniakow. Doprawic do smaku. Ja lubie jak jest troszke ostre ale to kwestia smaku:). Podgardle lub tlusty boczek pokroic w kostke i usmazyc na rumiane skwareczki i polac gotowa porcje. Skwarek nie mieszac z kapusta w duzym naczyniu bo rozmiekna i nie beda takie smaczne. Lepiej kazda porcje polewac z osobna. Zycze smacznego:)