Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34650
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 898
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 223
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3865
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34650
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 898
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 223
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3865
Składniki
Kapuste oczyscic z wierzchnuch liści i drobno poszatkowac. Zalac woda i zagotowac nie przykrywajac.Wode odlac i ponownie zalac wrzatkiem. Gotowac do miekkości. Odcedzic na druszlaku.
Ziemniaki obrac, zalac woda i zagotowac z sola so smaku. Ugotowane odcedzic.
Groch zalac woda i gotowac do miekkosci pilnujac by sie nie przypalil. Ugorowany powinien miec w sobie jak najmniej wody i byc gesty.
Do dosc duzego naczynia włozyc kapuste, ziemniaki i groch. Wszystko dokladnie zmiazdzyc tłuczkiem do ziemniakow. Doprawic do smaku. Ja lubie jak jest troszke ostre ale to kwestia smaku:). Podgardle lub tlusty boczek pokroic w kostke i usmazyc na rumiane skwareczki i polac gotowa porcje. Skwarek nie mieszac z kapusta w duzym naczyniu bo rozmiekna i nie beda takie smaczne. Lepiej kazda porcje polewac z osobna. Zycze smacznego:)