Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super danie! Można podawać z sałatkami lub z ziemniakami w różnej postaci. Karczek można zastąpić filetem z kurczaka.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1290
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 791
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1290
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 791
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Składniki
Karczek pokroić w plastry, lekko rozklepać, dodać przyprawę do wieprzowiny oraz kilka łyżek oliwy. Mięso dobrze natrzeć i zostawić na noc w lodówce. Na surowe plastry karczku układać pokrojone surowe pieczarki, plastry boczku oraz sera żółtego. Wymieszać 1/2 słoika majonezu z 1 cebulą pokrojoną w kostkę, dodać ketchupu aby sos nabrał koloru. Przygotowany karczek polać sosem. Układać na blaszce pokrytej folią. Piec około 1i 1/2 godz. w temp. 150C