Do góry

Dania główne Przepis na:

Karczek Marioli

Karczek Marioli

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 401

Dodano:

Odsłon: 4883

Super danie! Można podawać z sałatkami lub z ziemniakami w różnej postaci. Karczek można zastąpić filetem z kurczaka.

Składniki

  • karczek bez kości, 1kg
  • pieczarki, 35dkg
  • Boczek wędzony, 6-7 plastrów
  • ser żółty, 6-7 plastrów
  • przyprawa do wieprzowiny, do smaku
  • olej
5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Karczek Marioli

Przygotowanie

  1. Karczek pokroić w plastry, lekko rozklepać, dodać przyprawę do wieprzowiny oraz kilka łyżek oliwy. Mięso dobrze natrzeć i zostawić na noc w lodówce. Na surowe plastry karczku układać pokrojone surowe pieczarki, plastry boczku oraz sera żółtego. Wymieszać 1/2 słoika majonezu z 1 cebulą pokrojoną w kostkę, dodać ketchupu aby sos nabrał koloru. Przygotowany karczek polać sosem. Układać na blaszce pokrytej folią. Piec około 1i 1/2 godz. w temp. 150C

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń