Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karczek w sosie pomidorowym to świetny pomysł na szybki w przygotowaniu i pyszny obiad. Mięso nie jest wysuszone, pieczarki, cebula i ketchup smacznie z nim komponują. Nie wymaga ten obiad wyszukanych czynności, dlatego chętnie sięgam po ten przepis
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10765
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3445
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2478
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10765
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3445
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2478
Składniki
Przygotowałam mięso: Kotlety oprószyłam z każdej strony solą i pieprzem. Nakłułam mięso ręczną maszynką do stekowania. Pozostawiłam na 30 minut. Po tym czasie podsmażyłam kotlety na suchej patelni z każdej strony. Przełożyłam do naczynia do zapiekania wcześniej natłuszczonego odrobiną oleju.
Przygotowałam warzywa: Pieczarki umyłam i pokroiłam w ćwiartki, cebulę pokroiłam w piórka. Wyłożyłam wszystko na wcześniej przygotowane mięso. Całość obficie polałam ketchupem.
Pieczenie: Piekłam ok. 1 h 30 min, przy czym przez pierwsze 15 minut w 200 stopniach a następnie w 160 stopniach. Przed końcem pieczenia zdjęłam pokrywkę by całość zrumieniła się i sos odparował. Całość posypałam natką pietruszki. Podawałam z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej.