Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karczek w sosie pomidorowym to świetny pomysł na szybki w przygotowaniu i pyszny obiad. Mięso nie jest wysuszone, pieczarki, cebula i ketchup smacznie z nim komponują. Nie wymaga ten obiad wyszukanych czynności, dlatego chętnie sięgam po ten przepis
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8569
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1250
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10230
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4649
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 713
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8569
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1250
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10230
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4649
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 713
Składniki
Przygotowałam mięso: Kotlety oprószyłam z każdej strony solą i pieprzem. Nakłułam mięso ręczną maszynką do stekowania. Pozostawiłam na 30 minut. Po tym czasie podsmażyłam kotlety na suchej patelni z każdej strony. Przełożyłam do naczynia do zapiekania wcześniej natłuszczonego odrobiną oleju.
Przygotowałam warzywa: Pieczarki umyłam i pokroiłam w ćwiartki, cebulę pokroiłam w piórka. Wyłożyłam wszystko na wcześniej przygotowane mięso. Całość obficie polałam ketchupem.
Pieczenie: Piekłam ok. 1 h 30 min, przy czym przez pierwsze 15 minut w 200 stopniach a następnie w 160 stopniach. Przed końcem pieczenia zdjęłam pokrywkę by całość zrumieniła się i sos odparował. Całość posypałam natką pietruszki. Podawałam z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej.