Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karczek w sosie pomidorowym to świetny pomysł na szybki w przygotowaniu i pyszny obiad. Mięso nie jest wysuszone, pieczarki, cebula i ketchup smacznie z nim komponują. Nie wymaga ten obiad wyszukanych czynności, dlatego chętnie sięgam po ten przepis
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 863
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2738
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3184
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 863
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2738
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3184
Składniki
Przygotowałam mięso: Kotlety oprószyłam z każdej strony solą i pieprzem. Nakłułam mięso ręczną maszynką do stekowania. Pozostawiłam na 30 minut. Po tym czasie podsmażyłam kotlety na suchej patelni z każdej strony. Przełożyłam do naczynia do zapiekania wcześniej natłuszczonego odrobiną oleju.
Przygotowałam warzywa: Pieczarki umyłam i pokroiłam w ćwiartki, cebulę pokroiłam w piórka. Wyłożyłam wszystko na wcześniej przygotowane mięso. Całość obficie polałam ketchupem.
Pieczenie: Piekłam ok. 1 h 30 min, przy czym przez pierwsze 15 minut w 200 stopniach a następnie w 160 stopniach. Przed końcem pieczenia zdjęłam pokrywkę by całość zrumieniła się i sos odparował. Całość posypałam natką pietruszki. Podawałam z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej.