Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 253 Ocena: 5000
Dodano: 14.02.2020
Odsłon: 9181
3-4 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Przygotowałam mięso:
Kotlety oprószyłam z każdej strony solą i pieprzem. Nakłułam mięso ręczną maszynką do stekowania. Pozostawiłam na 30 minut. Po tym czasie podsmażyłam kotlety na suchej patelni z każdej strony.
Przełożyłam do naczynia do zapiekania wcześniej natłuszczonego odrobiną oleju.
Przygotowałam warzywa:
Pieczarki umyłam i pokroiłam w ćwiartki, cebulę pokroiłam w piórka. Wyłożyłam wszystko na wcześniej przygotowane mięso.
Całość obficie polałam ketchupem.
Pieczenie:
Piekłam ok. 1 h 30 min, przy czym przez pierwsze 15 minut w 200 stopniach a następnie w 160 stopniach. Przed końcem pieczenia zdjęłam pokrywkę by całość zrumieniła się i sos odparował.
Całość posypałam natką pietruszki.
Podawałam z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Docherro 16 lutego 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszności,ślinka cieknie:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 14 lutego 2020Zgłoś do usunięcia
Apetyczne danie!!!1 Kto głosował? | Odpowiedz