Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7903
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1175
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13674
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7903
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1175
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13674
Składniki
Karkówkę myjemy usuwamy duże zatłuszczenia,w kilkanaście miejsc wciskamy kilka ząbków czosnku przekrojonych wzdłuż(trzeba zrobić ostrym nożem gniazdka).W miseczce mieszam 2-3 łyżki oleju z solą(2 łyżeczki)i zioła.Nacieram z każdej strony mięso,zamykam w brytfannie i najlepiej na całą noc do lodówki.Piekarnik-200st.na 40min.po tym czasie,obracam mięso na 20min.po tym czasie zdejmuję pokrywkę i na 20 min.,po tym czasie znowu obracam mięso i znowu na 20 min. bez pokrywki.Piekę na średnim poziomie.