Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 965
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 423
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 166
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2699
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 965
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 423
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 166
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2699
Składniki
Karkówkę myjemy usuwamy duże zatłuszczenia,w kilkanaście miejsc wciskamy kilka ząbków czosnku przekrojonych wzdłuż(trzeba zrobić ostrym nożem gniazdka).W miseczce mieszam 2-3 łyżki oleju z solą(2 łyżeczki)i zioła.Nacieram z każdej strony mięso,zamykam w brytfannie i najlepiej na całą noc do lodówki.Piekarnik-200st.na 40min.po tym czasie,obracam mięso na 20min.po tym czasie zdejmuję pokrywkę i na 20 min.,po tym czasie znowu obracam mięso i znowu na 20 min. bez pokrywki.Piekę na średnim poziomie.