Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4011
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415726
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2672
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4011
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415726
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2672
Składniki
Karkówkę myjemy usuwamy duże zatłuszczenia,w kilkanaście miejsc wciskamy kilka ząbków czosnku przekrojonych wzdłuż(trzeba zrobić ostrym nożem gniazdka).W miseczce mieszam 2-3 łyżki oleju z solą(2 łyżeczki)i zioła.Nacieram z każdej strony mięso,zamykam w brytfannie i najlepiej na całą noc do lodówki.Piekarnik-200st.na 40min.po tym czasie,obracam mięso na 20min.po tym czasie zdejmuję pokrywkę i na 20 min.,po tym czasie znowu obracam mięso i znowu na 20 min. bez pokrywki.Piekę na średnim poziomie.