Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka w pieczarkach

Karkówka w pieczarkach

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 41

Dodano:

Odsłon: 2376

Smaczne i łatwe do zrobienia.

Składniki

  • karkówka, ok 1 kg
  • cebula duża, 3szt
  • pieczarki, 30dkg
  • przyprawy wg uznania
  • Sos:
  • cukier, 4 łyżki
  • ocet winny, 1 1/2 łyżki
  • woda, 3 łyżki
  • maggi, 2 1/2 łyżki
  • koncentrat pomidorowy, 3 łyżki
5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Karkówka w pieczarkach

Przygotowanie

  1. Karkówkę pokroić w plastry niezbyt grube ,przyprawić ,odstawić na pół godz. w chłodne miejsce.Cebulę pokroić w kostkę, pieczarki również pokroić dość grubo.Karkówkę obsmażyć na suchej patelni,włożyć do naczynia żaroodpornego ,cebulę zeszklić wyłożyć na mięsko,na to surowe pieczarki.

  2. Sos:składniki sosu wymieszać ,wylać na pieczarki,wstawić do piekarnika ,dusić 1 godz w 200*C.podawać z ziemniaczkami i dowlną surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń