Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karkówka z cebulą pod majonezem"
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2567
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 706
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1521
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13960
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2567
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 706
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1521
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13960
Składniki
Wygląda apetycznie po upieczeniu.
Przepis przysłała Magdalena Magiera z Rzeszowa
Karkówkę pokrój w plastry, lekko rozbij ręką, by zmiękła. Natrzyj z obydwu stron solą i pieprzem, ułóż w posmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym.
Cebule obierz, pokrój na plastry, obłóż mięso (powinno być całe przykryte). Posmaruj majonezem, posyp startym serem.
Wstaw do rozgrzanego do temp. 200°C piekarnika, zapiekaj godzinę. Podawaj z pieczonymi ziemniakami.
<strong>Czas przygotowania: 70 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 2,60 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie