Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka z cebulą pod majonezem

Karkówka z cebulą pod majonezem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19065

Dodano:

Odsłon: 14

Smaczny pomysł na "Karkówka z cebulą pod majonezem"

Składniki

  • 1 kg karkówki
  • słoik majonezu
  • 30 dag startego żółtego sera
  • 5 cebul
  • sól
  • pieprz
  • olej
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wygląda apetycznie po upieczeniu.

  2. Przepis przysłała Magdalena Magiera z Rzeszowa

  3. Karkówkę pokrój w plastry, lekko rozbij ręką, by zmiękła. Natrzyj z obydwu stron solą i pieprzem, ułóż w posmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym.

  4. Cebule obierz, pokrój na plastry, obłóż mięso (powinno być całe przykryte). Posmaruj majonezem, posyp startym serem.

  5. Wstaw do rozgrzanego do temp. 200°C piekarnika, zapiekaj godzinę. Podawaj z pieczonymi ziemniakami.

  6. Czas przygotowania: 70 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 2,60 zł

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń