Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karkówka z grilla z sosem serowym"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Do głębokiego naczynia wrzuć przeciśnięty przez praskę czosnek i wegetę. Wlej oliwę i wszystko dokładnie wymieszaj. Dodaj drobno posiekane listki tymianku i włóż pokrojone w plastry mięso. Całość przykryj i odstaw do lodówki.
Na patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć pokrojone w paski papryki i posiekaną papryczkę chili. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem i sosem chili. Następnie podsmaż. Wlej śmietanę i dołóż serki i dokładnie wymieszaj. Gotuj około 5 minut, aby śmietana w połowie odparowała, a sos zgęstniał.
Na rozgrzanej patelni stop masło. Ułóż zamarynowaną karkówkę i smaż na małym ogniu przez 25 minut, co jakiś czas przewracając mięso na drugą stronę. Gotową karkówkę polej obficie sosem i podawaj z pieczonymi ziemniakami.Źródło: Na żywo