Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karkówka z grilla z sosem serowym"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 828
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 941
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 154
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 828
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 941
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 154
Składniki
Do głębokiego naczynia wrzuć przeciśnięty przez praskę czosnek i wegetę. Wlej oliwę i wszystko dokładnie wymieszaj. Dodaj drobno posiekane listki tymianku i włóż pokrojone w plastry mięso. Całość przykryj i odstaw do lodówki.
Na patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć pokrojone w paski papryki i posiekaną papryczkę chili. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem i sosem chili. Następnie podsmaż. Wlej śmietanę i dołóż serki i dokładnie wymieszaj. Gotuj około 5 minut, aby śmietana w połowie odparowała, a sos zgęstniał.
Na rozgrzanej patelni stop masło. Ułóż zamarynowaną karkówkę i smaż na małym ogniu przez 25 minut, co jakiś czas przewracając mięso na drugą stronę. Gotową karkówkę polej obficie sosem i podawaj z pieczonymi ziemniakami.Źródło: Na żywo