Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karkówka z miodem, musztardą i goździkami"
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 207
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 217
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1318
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 604
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 207
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 217
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1318
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 604
Składniki
Przygotuj bejcę do pieczeni: wymieszaj na gładką masę miód z musztardą, keczupem oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę i solą. Cały czas mieszając, powoli wlewaj oliwę. Bejca powinna mieć konsystencję majonezu. Gotową odstaw na kwadrans, aby smaki się przegryzły.
Mięso opłucz, osusz i równomiernie naszpikuj goździkami. Całą powierzchnię dokładnie posmaruj przygotowaną bejcą. Mięso przykryj i na całą noc wstaw do lodówki.
Następnego dnia włóż mięso do brytfanki. Wstaw ją do piekarnika nagrzanego do 200°C i piecz 15 minut. Następnie zmniejsz temperaturę do 180°C i piecz mięso jeszcze 50-55 minut. W trakcie pieczenia kilkakrotnie skrapiaj gorącą wodą.
Do mięsa możesz osobno podać sos. Wywar, który się wytworzył podczas pieczenia zagotuj i zagęść łyżką mąki ziemniaczanej rozprowadzonej w zimnej wodzie. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Można go również zabielić śmietaną.
40 minut, Porcja: 334 kcal, Koszt porcji :ok. 3 zł, Przepis dla 6 osóbŹródło: Kobieta i życie