Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 28
Dodano: 22.12.2019
Odsłon: 156
1-2 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Płat z karpia, kroimy na mniejsze kawałki, solimy i skrapiamy cytryna. Wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Warzywa kroimy. Cebulę przysmażamy. Wkładamy do garnka i zalewamy wodą, po czym doprawiamy. Gotujemy godzinę, a następnie wkładamy do bulionu karpia. Gotujemy na małym ogniu 30-40 min, nie dopuszczając by ryba się rozpadła.
W tym czasie odlewamy szklankę bulionu. W garnku rozpuszczamy miód, wlewamy biulion, dodajemy przyprawy i starty piernik. Gotujemy do zagęszczenia.
Wyjmujemy karpia i polewamy go naszym piernikowo-miodowym sosem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)