Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy ktoś wyobraża sobie święta bez karpia? Chyba nie, choć niektórzy narzekają, że ryba a ta za dużo ości, inni, że smakuję mułem, a jeszcze innym nie smakuję ta ryba w wersji smażonej. Ja proponuję karpia gotowanego w słodkim i świątecznym pod każdym względem sosie.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32450
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9693
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2177
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4176
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 910
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32450
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9693
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2177
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4176
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 910
Składniki
Płat z karpia, kroimy na mniejsze kawałki, solimy i skrapiamy cytryna. Wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Warzywa kroimy. Cebulę przysmażamy. Wkładamy do garnka i zalewamy wodą, po czym doprawiamy. Gotujemy godzinę, a następnie wkładamy do bulionu karpia. Gotujemy na małym ogniu 30-40 min, nie dopuszczając by ryba się rozpadła.
W tym czasie odlewamy szklankę bulionu. W garnku rozpuszczamy miód, wlewamy biulion, dodajemy przyprawy i starty piernik. Gotujemy do zagęszczenia. Wyjmujemy karpia i polewamy go naszym piernikowo-miodowym sosem.