Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kartoflanka z boczkiem"
W sosie serowym.
Odsłon: 631
Dzisiaj trochę będzie ciężej ponieważ od czasu do czasu coś dobrego i sycąceg...
Odsłon: 684
Oszczędne ciasto do którego przygotowania możesz wykorzystać składniki , któr...
Odsłon: 642
Oszczędne ciasto do którego przygotowania możesz wykorzystać składniki , któr...
Odsłon: 642
Składniki
Cebulę obierz, drobno poszatkuj. Obrane ziemniaki pokrój w kostkę. Boczek pokrój w paski. W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej łyżkę oleju. Wrzuć boczek. Smaż, aż tłuszcz zacznie się wytapiać, a boczek rumienić.
Na tłuszcz wrzuć ziemniaki i cebulę, przesmaż. Zalej bulionem. Gotuj ok. 25 min. Marchewki, pół selera i por opłucz, drobno posiekaj. Dodaj do zupy. Gotuj ok. 20 minut.
Odmierz z garnka 2 łyżki wazowe gęstej zupy (bez boczku). Zmiksuj na purée i z powrotem przełóż do garnka. Dodaj pokrojone w plasterki parówki. Całość zagotuj, dopraw solą, pieprzem i cukrem. Posyp natką.
porcji, czas ok. 60 min; porcja – 360 kcal, cena 2,20 zł.
Do typowo polskiej zupy z ziemniaków najlepiej pasują zioła i przyprawy używane w naszej kuchni od lat: liść laurowy, pieprz, natka i majeranek. Z gotowanymi w bulionie ziemniakami komponują się też cebula, boczek, parówki, kiełbasa, kwaśna śmietana i zaostrzająca smak musztarda.Źródło: Świat kobiety
Przepisy Dania główne
Dania główne
Obiad bez mięsa
Dania główne
Chaczapuri
Dania główne
Tarta z cukinią
Dania główne
Krokiety bolognese
Obiad bez mięsa
Obiad bez mięsa? Bez paniki! Może być smacznie, pożywnie i kolorowo. Pieczone...
Odsłon: 1087
Chaczapuri
nie przepadam za jajkami wiec postanowiłam zrobić dla siebie chaczapuri z pie...
Odsłon: 183