Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kartoflanka z boczkiem"
Cebulę obierz, drobno poszatkuj. Obrane ziemniaki pokrój w kostkę. Boczek pokrój w paski. W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej łyżkę oleju. Wrzuć boczek. Smaż, aż tłuszcz zacznie się wytapiać, a boczek rumienić.
Na tłuszcz wrzuć ziemniaki i cebulę, przesmaż. Zalej bulionem. Gotuj ok. 25 min. Marchewki, pół selera i por opłucz, drobno posiekaj. Dodaj do zupy. Gotuj ok. 20 minut.
Odmierz z garnka 2 łyżki wazowe gęstej zupy (bez boczku). Zmiksuj na purée i z powrotem przełóż do garnka. Dodaj pokrojone w plasterki parówki. Całość zagotuj, dopraw solą, pieprzem i cukrem. Posyp natką.
porcji, czas ok. 60 min; porcja – 360 kcal, cena 2,20 zł.
Do typowo polskiej zupy z ziemniaków najlepiej pasują zioła i przyprawy używane w naszej kuchni od lat: liść laurowy, pieprz, natka i majeranek. Z gotowanymi w bulionie ziemniakami komponują się też cebula, boczek, parówki, kiełbasa, kwaśna śmietana i zaostrzająca smak musztarda.Źródło: Świat kobiety
Podstawą udanego grilla są ciekawe i smakowite dodatki!
Odsłon: 26
Pyszne i mięciutkie bułeczki z jabłkami prażonymi własnej roboty posypane chr...
Odsłon: 5401
Są tak smaczne, że grillowałam je już drugi raz!
Odsłon: 33
Gołąbki podane z ziemniakami i sosem pomidorowym.
Odsłon: 2600
Podstawą udanego grilla są ciekawe i smakowite dodatki!
Odsłon: 26
Pyszne i mięciutkie bułeczki z jabłkami prażonymi własnej roboty posypane chr...
Odsłon: 5401
Są tak smaczne, że grillowałam je już drugi raz!
Odsłon: 33
Gołąbki podane z ziemniakami i sosem pomidorowym.
Odsłon: 2600
Składniki
Cebulę obierz, drobno poszatkuj. Obrane ziemniaki pokrój w kostkę. Boczek pokrój w paski. W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej łyżkę oleju. Wrzuć boczek. Smaż, aż tłuszcz zacznie się wytapiać, a boczek rumienić.
Na tłuszcz wrzuć ziemniaki i cebulę, przesmaż. Zalej bulionem. Gotuj ok. 25 min. Marchewki, pół selera i por opłucz, drobno posiekaj. Dodaj do zupy. Gotuj ok. 20 minut.
Odmierz z garnka 2 łyżki wazowe gęstej zupy (bez boczku). Zmiksuj na purée i z powrotem przełóż do garnka. Dodaj pokrojone w plasterki parówki. Całość zagotuj, dopraw solą, pieprzem i cukrem. Posyp natką.
porcji, czas ok. 60 min; porcja – 360 kcal, cena 2,20 zł.
Do typowo polskiej zupy z ziemniaków najlepiej pasują zioła i przyprawy używane w naszej kuchni od lat: liść laurowy, pieprz, natka i majeranek. Z gotowanymi w bulionie ziemniakami komponują się też cebula, boczek, parówki, kiełbasa, kwaśna śmietana i zaostrzająca smak musztarda.Źródło: Świat kobiety
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotleciki po bałkańsku
Dania główne
Kasza jaglana z zielonymi warzywami
Dania główne
Burgery rybne
Dania główne
Kurczak zawijany w roladę
Kotleciki po bałkańsku
Kotleciki po bałkańsku to kwintesencja kuchni z tego regionu. Aromatyczne, le...
Odsłon: 849
Kasza jaglana z zielonymi warzywami
uwielbiam kaszę jaglaną pod każdą postacią, z dodatkiem warzyw staje się szyb...
Odsłon: 63