Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kasza z indyka i szpinaku, doprawione musztardą"
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 985
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3956
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19045
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 985
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3956
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19045
Składniki
50 min • Porcja 130 kcal • Koszt porcji 2,20 zł • Przepis na 6 porcji.
Mięso, jajko, bułkę tartą i przyprawy mieszam. Szpinak opłukuję, osuszam, kroję, dodaję do masy mięsnej. Masę dokładnie wyrabiam i formuję niewielkie gołąbki. Wkładam je do wrzącego bulionu (lub wody). Gotuję na wolnym ogniu, by bulion trochę odparował.
Robię sos: musztardę i mąkę rozrabiam w szkl. wody, wlewam do gołąbków. Gotuję, mieszając, aż sos zgęstnieje. Doprawiam solą i pieprzem do smaku.Źródło: Kobieta i życie