Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kasza z indyka i szpinaku, doprawione musztardą"
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 355
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 355
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
50 min • Porcja 130 kcal • Koszt porcji 2,20 zł • Przepis na 6 porcji.
Mięso, jajko, bułkę tartą i przyprawy mieszam. Szpinak opłukuję, osuszam, kroję, dodaję do masy mięsnej. Masę dokładnie wyrabiam i formuję niewielkie gołąbki. Wkładam je do wrzącego bulionu (lub wody). Gotuję na wolnym ogniu, by bulion trochę odparował.
Robię sos: musztardę i mąkę rozrabiam w szkl. wody, wlewam do gołąbków. Gotuję, mieszając, aż sos zgęstnieje. Doprawiam solą i pieprzem do smaku.Źródło: Kobieta i życie