Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kaszka bulgur"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1929
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1624
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2580
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1929
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1624
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2580
Składniki
Morele zalać sokiem jabłkowym, pozostawić na noc, by spęczniały. Kaszę opłukać na sitku pod bieżącą wodą, odsączyć. Wsypać do garnka, zalać 200 ml wody.
Poczekać, aż woda zawrze, wtedy zmniejszyć płomień i gotować pod przykryciem 15 minut. Odsączyć, wystudzić.
Morele odcedzić, pozostały sok wlać do kaszy, wymieszać. Kefir utrzeć z cukrem i cynamonem. Pistacje posiekać. Kaszkę wymieszać z morelami.
Polać sosem cynamonowym, posy pać pistacjami. Uwaga! Mo rele można zastąpić dżemem owocowym.
Czas przygotowania: około 25 minutŹródło: Życie na gorąco