Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kaszka bulgur"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3754
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3806
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 380
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 699
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3754
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3806
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 380
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 699
Składniki
Morele zalać sokiem jabłkowym, pozostawić na noc, by spęczniały. Kaszę opłukać na sitku pod bieżącą wodą, odsączyć. Wsypać do garnka, zalać 200 ml wody.
Poczekać, aż woda zawrze, wtedy zmniejszyć płomień i gotować pod przykryciem 15 minut. Odsączyć, wystudzić.
Morele odcedzić, pozostały sok wlać do kaszy, wymieszać. Kefir utrzeć z cukrem i cynamonem. Pistacje posiekać. Kaszkę wymieszać z morelami.
Polać sosem cynamonowym, posy pać pistacjami. Uwaga! Mo rele można zastąpić dżemem owocowym.
Czas przygotowania: około 25 minutŹródło: Życie na gorąco