Do góry

Dania główne Przepis na:

Kaszka bulgur

Kaszka bulgur

Autor:

Przepisów i artykułów: 787 Ocena: 6694

Dodano:

Odsłon: 6

Sprawdzony przepis na "Kaszka bulgur"

Składniki

  • 5 dag suszonych moreli
  • 100 ml soku z jabłek
  • 6 dag kaszy bulgur
  • 12
  • 5 dag kefiru
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżka pistacji
  • dżem owocowy
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kaszka bulgur

Przygotowanie

  1. Morele zalać sokiem jabłkowym, pozostawić na noc, by spęczniały. Kaszę opłukać na sitku pod bieżącą wodą, odsączyć. Wsypać do garnka, zalać 200 ml wody.

  2. Poczekać, aż woda zawrze, wtedy zmniejszyć płomień i gotować pod przykryciem 15 minut. Odsączyć, wystudzić.

  3. Morele odcedzić, pozostały sok wlać do kaszy, wymieszać. Kefir utrzeć z cukrem i cynamonem. Pistacje posiekać. Kaszkę wymieszać z morelami.

  4. Polać sosem cynamonowym, posy pać pistacjami. Uwaga! Mo rele można zastąpić dżemem owocowym.

  5. Czas przygotowania: około 25 minut

    Źródło: Życie na gorąco

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń