Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kiełbaski z sosem cebulowym"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1286
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 773
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1406
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1286
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 773
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1406
Składniki
Rozgrzać na patelni łyżkę oleju i zrumienić na nim kiełbaski. Przełożyć je na talerz. Na patelnię wlać resztę oleju, dodać pokrojoną w piórka cebulę i smażyć, mieszając, aż się zrumieni.
Zrumienioną cebulkę oprószyć mąką, wymieszać, smażyć jeszcze ok. 2-3 minuty. Zalać gorącym bulionem, dodać tymianek, sos worcestershire oraz sojowy i gotować 10-15 minut, aż odparuje większość bulionu i sos stanie się gęsty.
Do miseczek nalać po porcji sosu, włożyć podgrzane ponownie kiełbaski i podawać z chlebem.
ok. 45 minut
Jeśli serwujemy te kiełbaski jako danie obiadowe, warto zamiast chleba podać do nich pieczone z rozmarynem ziemniaki.Źródło: Twoje Imperium