Do góry

Dania główne Przepis na:

Kiełbaski z sosem cebulowym

Kiełbaski z sosem cebulowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11271

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Kiełbaski z sosem cebulowym"

Składniki

  • 2-3 łyżki oleju
  • 4-6 małych kiełbasek
  • 2-3 spore cebule
  • 2 łyżki mąki
  • 1
  • 5 szklanki bulionu (może być z kostki)
  • 2 gałązki tymianku
  • 1 łyżeczka sosu worcestershire (ew. miodu)
  • 2 łyżeczki sosu sojowego
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kiełbaski z sosem cebulowym

Przygotowanie

  1. Rozgrzać na patelni łyżkę oleju i zrumienić na nim kiełbaski. Przełożyć je na talerz. Na patelnię wlać resztę oleju, dodać pokrojoną w piórka cebulę i smażyć, mieszając, aż się zrumieni.

  2. Zrumienioną cebulkę oprószyć mąką, wymieszać, smażyć jeszcze ok. 2-3 minuty. Zalać gorącym bulionem, dodać tymianek, sos worcestershire oraz sojowy i gotować 10-15 minut, aż odparuje większość bulionu i sos stanie się gęsty.

  3. Do miseczek nalać po porcji sosu, włożyć podgrzane ponownie kiełbaski i podawać z chlebem.

  4. ok. 45 minut

  5. Jeśli serwujemy te kiełbaski jako danie obiadowe, warto zamiast chleba podać do nich pieczone z rozmarynem ziemniaki.

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń