Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
DOSKONAŁY PRZYSMAK DLA MIŁOŚNIKÓW ZDROWEGO TRYBU ŻYCIA I WARZYW.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34743
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 185
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34743
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 185
Składniki
Przygotowujemy ciasto: Jajka miksujemy, dodajemy śmietanę, sól, pieprz oraz taką ilość mąki, aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Szpinak blanszujemy i mocno odciskamy. Dodajemy do ciasta i mieszamy. Smażymy na oleju jako grubsze naleśniki. Brzegi powinny być chrupiące, a środek miękki.
Pieczarki obieramy ze skórki, kroimy w plasterki i podsmażamy na maśle. Brokuła blanszujemy, cukinię kroimy w półplasterki, dodajemy do pieczarek, paprykę kroimy w niewielką kostkę, dodajemy do pozostałych składników, doprawiamy.
Na połówce każdego naleśnika wykładamy porcję warzyw, składamy na pół.
Smacznego!