Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
DOSKONAŁY PRZYSMAK DLA MIŁOŚNIKÓW ZDROWEGO TRYBU ŻYCIA I WARZYW.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8349
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1217
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10079
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4607
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 648
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8349
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1217
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10079
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4607
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 648
Składniki
Przygotowujemy ciasto: Jajka miksujemy, dodajemy śmietanę, sól, pieprz oraz taką ilość mąki, aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Szpinak blanszujemy i mocno odciskamy. Dodajemy do ciasta i mieszamy. Smażymy na oleju jako grubsze naleśniki. Brzegi powinny być chrupiące, a środek miękki.
Pieczarki obieramy ze skórki, kroimy w plasterki i podsmażamy na maśle. Brokuła blanszujemy, cukinię kroimy w półplasterki, dodajemy do pieczarek, paprykę kroimy w niewielką kostkę, dodajemy do pozostałych składników, doprawiamy.
Na połówce każdego naleśnika wykładamy porcję warzyw, składamy na pół.
Smacznego!