Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kieszonki z fileta z wędliną"
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 14943
Nie ma nic lepszego niż tort czekoladowy! Ciasto łatwo się kroi, jest wilgotn...
Odsłon: 119
Pierogi po zbójnicku z pewnością zadowolą każdego głodomora. Mięciutkie ciast...
Odsłon: 14943
Nie ma nic lepszego niż tort czekoladowy! Ciasto łatwo się kroi, jest wilgotn...
Odsłon: 119
Składniki
Mięso umyj i osusz. Każdą pierś lekko rozbij. Serek mascarpone wymieszaj z rozmarynem, szczyptą soli i pieprzu oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Mięso posmaruj serkiem. Połóż na nim szynkę lub boczek. Delikatnie złóż piersi na pół. Każdą obwiąż nitką, by kotlety nie rozpadły się w czasie smażenia.
Rozgrzej olej, obsmaż mięso z każdej strony. Zmniejsz ogień i ewentualnie podlej piersi kilkoma łyżkami białego wytrawnego wina. Smaż pod przykryciem ok. 15 minut. Zdejmij kieszonki z patelni, na ten sam tłuszcz wrzuć plasterki cukinii i podsmaż je. Każdy kotlet przykryj żółtym serem, ponownie włóż na patelnię.
Gdy ser zacznie się rozpuszczać, przełóż kotlety na półmisek, na wierzchu rozłóż plasterki cukinii, pokrojone pomidorki i natkę.Źródło: Naj