Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kiszonka z buraków z czosnkiem"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1519
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2996
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1083
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1854
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1519
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2996
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1083
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1854
Składniki
30 min • Porcja 20 kcal • Koszt słoika ok. 1 zł • Przepis na ok. 4 słoiki 0,5 l.
Umyte i obrane buraki kroję w plastry. Układam w wyparzonych słoikach lub kamiennym garnku. Dodaję liście, pieprz, ziele angielskie, czosnek, chleb. Zalewam ostudzoną wodą z solą.
Słoiki zamykam i pozostawiam na 2-3 dni w temp. pokojowej. Potem przenoszę do piwnicy.Źródło: Kobieta i życie