Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kiszonka z buraków z czosnkiem"
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1447
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 212
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1447
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 212
Składniki
30 min • Porcja 20 kcal • Koszt słoika ok. 1 zł • Przepis na ok. 4 słoiki 0,5 l.
Umyte i obrane buraki kroję w plastry. Układam w wyparzonych słoikach lub kamiennym garnku. Dodaję liście, pieprz, ziele angielskie, czosnek, chleb. Zalewam ostudzoną wodą z solą.
Słoiki zamykam i pozostawiam na 2-3 dni w temp. pokojowej. Potem przenoszę do piwnicy.Źródło: Kobieta i życie