Do góry

Dania główne Przepis na:

Kiszonka z buraków z czosnkiem

Kiszonka z buraków z czosnkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11048

Dodano:

Odsłon: 11

Przepis wart wypróbowania: "Kiszonka z buraków z czosnkiem"

Składniki

  • 1 i 1/2 kg buraków
  • 2 i 1/2 l wody
  • 2 dag soli kamiennej
  • 2 liście laurowe
  • kilka ziaren pieprzu
  • 2 ziela angielskiego
  • 6 ząbków czosnku
  • kromka dobrego (prawdziwego) razowego chleba
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 30 min • Porcja 20 kcal • Koszt słoika ok. 1 zł • Przepis na ok. 4 słoiki 0,5 l.

  2. Umyte i obrane buraki kroję w plastry. Układam w wyparzonych słoikach lub kamiennym garnku. Dodaję liście, pieprz, ziele angielskie, czosnek, chleb. Zalewam ostudzoną wodą z solą.

  3. Słoiki zamykam i pozostawiam na 2-3 dni w temp. pokojowej. Potem przenoszę do piwnicy.

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń