Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Klasyczny karp w galarecie"
Mialam niespodziewane odwiedziny i musialam na poczekaniu cos wymyslic....
Odsłon: 16523
Proste do przygotowania dla każdego . Takie coś słodkiego do popołudniowej he...
Odsłon: 9118
Składniki
Filety z karpia umyj, pokrój w cząstki, cebulę w plastry. Bulion, liście laurowe, ocet, cebulę, ziele angielskie, sól i pieprz gotuj 3 minuty, włóż kawałki karpia i gotuj na małym ogniu przez 15 minut.
Żelatynę namocz. Jajka ugotuj na twardo. Rybę wyjmij. Wywar przecedź. Białka jajek ubij, dodaj do bulionu, gotuj 2 minuty, mieszając. Przelej bulion przez lnianą ściereczkę. Żelatynę połącz z czystym wywarem, dopraw sokiem z cytryny ,solą i pieprzem. Z ryby wyjmij ości.
W miseczkach układaj plastry jajka, liście laurowe, ziela angielskie i rybę. Zalej bulionem i wstaw do lodówki. Schładzaj dwie godziny.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień
Przepisy Dania główne
Dania główne
Królik w sosie winno chrzanowym
Dania główne
Risotto z kalarepą
Dania główne
Potrawka z kiełbasy i groszku
Dania główne
Pulpety tandoori
Królik w sosie winno chrzanowym
Idealne świąteczne danie obiadowe. Królik to bardzo pyszne mięso i niezwykle...
Odsłon: 252
Risotto z kalarepą
Risotto z kalarepą wpadło mi do głowy w ferworze wymyślania nowych smacznych...
Odsłon: 78