Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Klasyczny karp w galarecie"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3824
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3827
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 396
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 750
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3824
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3827
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 396
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 750
Składniki
Filety z karpia umyj, pokrój w cząstki, cebulę w plastry. Bulion, liście laurowe, ocet, cebulę, ziele angielskie, sól i pieprz gotuj 3 minuty, włóż kawałki karpia i gotuj na małym ogniu przez 15 minut.
Żelatynę namocz. Jajka ugotuj na twardo. Rybę wyjmij. Wywar przecedź. Białka jajek ubij, dodaj do bulionu, gotuj 2 minuty, mieszając. Przelej bulion przez lnianą ściereczkę. Żelatynę połącz z czystym wywarem, dopraw sokiem z cytryny ,solą i pieprzem. Z ryby wyjmij ości.
W miseczkach układaj plastry jajka, liście laurowe, ziela angielskie i rybę. Zalej bulionem i wstaw do lodówki. Schładzaj dwie godziny.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień