Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Klasyczny karp w galarecie"
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 111
Nie jest to przepis na przyrządzenie mięsa do burgerów ani bułek bo bazuję na...
Odsłon: 68
Łatwe ciasto w kolorze różowym.
Odsłon: 4731
Makaron z kurczakiem i jarmużem. Pożywne i smaczne danie z makaronu z mięsem...
Odsłon: 61
Sycąca i wyrazista w smaku zapiekanka, dobry sposób na wykorzystanie ziemniak...
Odsłon: 118
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 111
Nie jest to przepis na przyrządzenie mięsa do burgerów ani bułek bo bazuję na...
Odsłon: 68
Łatwe ciasto w kolorze różowym.
Odsłon: 4731
Makaron z kurczakiem i jarmużem. Pożywne i smaczne danie z makaronu z mięsem...
Odsłon: 61
Sycąca i wyrazista w smaku zapiekanka, dobry sposób na wykorzystanie ziemniak...
Odsłon: 118
Składniki
Filety z karpia umyj, pokrój w cząstki, cebulę w plastry. Bulion, liście laurowe, ocet, cebulę, ziele angielskie, sól i pieprz gotuj 3 minuty, włóż kawałki karpia i gotuj na małym ogniu przez 15 minut.
Żelatynę namocz. Jajka ugotuj na twardo. Rybę wyjmij. Wywar przecedź. Białka jajek ubij, dodaj do bulionu, gotuj 2 minuty, mieszając. Przelej bulion przez lnianą ściereczkę. Żelatynę połącz z czystym wywarem, dopraw sokiem z cytryny ,solą i pieprzem. Z ryby wyjmij ości.
W miseczkach układaj plastry jajka, liście laurowe, ziela angielskie i rybę. Zalej bulionem i wstaw do lodówki. Schładzaj dwie godziny.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień