Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klops w glazurze z chili"
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30991
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3672
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5235
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30991
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3672
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5235
Składniki
Tosty namocz w wodzie. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Pomidory sparz, obierz, oczyść z pestek, pokrój. Mięso wymieszaj z odciśniętymi tostami, połową czosnku i cebuli oraz 1 łyżką koncentratu.
Dodaj jajko, trochę pomidorów oraz sól i pieprz. Wyrób. Masę przełóż do foremki posmarowanej olejem. Piecz 50 minut w 200°C.
Chili oczyść, posiekaj. Resztę czosnku i cebuli zeszklij na oleju. Dodaj chili i pozostałe pomidory. Przypraw i duś, aż glazura zgęstnieje. Wymieszaj ją z resztą koncentratu. Posmaruj pieczeń i od razu podawaj.Źródło: Naj