Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klops w glazurze z chili"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10134
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2757
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1874
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 724
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3981
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10134
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2757
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1874
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 724
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3981
Składniki
Tosty namocz w wodzie. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Pomidory sparz, obierz, oczyść z pestek, pokrój. Mięso wymieszaj z odciśniętymi tostami, połową czosnku i cebuli oraz 1 łyżką koncentratu.
Dodaj jajko, trochę pomidorów oraz sól i pieprz. Wyrób. Masę przełóż do foremki posmarowanej olejem. Piecz 50 minut w 200°C.
Chili oczyść, posiekaj. Resztę czosnku i cebuli zeszklij na oleju. Dodaj chili i pozostałe pomidory. Przypraw i duś, aż glazura zgęstnieje. Wymieszaj ją z resztą koncentratu. Posmaruj pieczeń i od razu podawaj.Źródło: Naj