Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klops w glazurze z chili"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11638
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 84
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8115
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155133
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1124
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11638
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 84
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8115
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155133
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1124
Składniki
Tosty namocz w wodzie. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Pomidory sparz, obierz, oczyść z pestek, pokrój. Mięso wymieszaj z odciśniętymi tostami, połową czosnku i cebuli oraz 1 łyżką koncentratu.
Dodaj jajko, trochę pomidorów oraz sól i pieprz. Wyrób. Masę przełóż do foremki posmarowanej olejem. Piecz 50 minut w 200°C.
Chili oczyść, posiekaj. Resztę czosnku i cebuli zeszklij na oleju. Dodaj chili i pozostałe pomidory. Przypraw i duś, aż glazura zgęstnieje. Wymieszaj ją z resztą koncentratu. Posmaruj pieczeń i od razu podawaj.Źródło: Naj