Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klops w glazurze z chili"
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 194
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 312
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 194
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 312
Składniki
Tosty namocz w wodzie. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Pomidory sparz, obierz, oczyść z pestek, pokrój. Mięso wymieszaj z odciśniętymi tostami, połową czosnku i cebuli oraz 1 łyżką koncentratu.
Dodaj jajko, trochę pomidorów oraz sól i pieprz. Wyrób. Masę przełóż do foremki posmarowanej olejem. Piecz 50 minut w 200°C.
Chili oczyść, posiekaj. Resztę czosnku i cebuli zeszklij na oleju. Dodaj chili i pozostałe pomidory. Przypraw i duś, aż glazura zgęstnieje. Wymieszaj ją z resztą koncentratu. Posmaruj pieczeń i od razu podawaj.Źródło: Naj