Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klops w glazurze z chili"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 93
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 93
Składniki
Tosty namocz w wodzie. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Pomidory sparz, obierz, oczyść z pestek, pokrój. Mięso wymieszaj z odciśniętymi tostami, połową czosnku i cebuli oraz 1 łyżką koncentratu.
Dodaj jajko, trochę pomidorów oraz sól i pieprz. Wyrób. Masę przełóż do foremki posmarowanej olejem. Piecz 50 minut w 200°C.
Chili oczyść, posiekaj. Resztę czosnku i cebuli zeszklij na oleju. Dodaj chili i pozostałe pomidory. Przypraw i duś, aż glazura zgęstnieje. Wymieszaj ją z resztą koncentratu. Posmaruj pieczeń i od razu podawaj.Źródło: Naj