Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7783
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2942
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1170
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1175
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7783
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2942
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1170
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1175
Składniki
Ryż gotujemy w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Następnie studzimy. Gotujemy na twardo 2 jajka, gdy wystygną obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do ryżu.
Do ryżu z jajkami wbijamy surowe jajka i mieszamy. Masę ryżową doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy drobno posiekany szczypiorek oraz zieloną cebulkę (lub smażoną cebulkę Knorr) i wszystko jeszcze raz mieszamy na jednolitą masę.
Formujemy niewielkie klopsiki i obtaczamy je w bułce tartej lekko spłaszczając. Klopsiki kładziemy na rozgrzany na patelni olej i smażymy z obu stron na jasnozłoty kolor. Klopsiki świetnie smakują z różnymi sosami (ja uwielbiam najbardziej z sosem pieczarkowym, ale polecam również sos pomidorowy lub koperkowy). Smacznego! :)