Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5361
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1707
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5228
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1743
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5361
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1707
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5228
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1743
Składniki
Ryż gotujemy w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Następnie studzimy. Gotujemy na twardo 2 jajka, gdy wystygną obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do ryżu.
Do ryżu z jajkami wbijamy surowe jajka i mieszamy. Masę ryżową doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy drobno posiekany szczypiorek oraz zieloną cebulkę (lub smażoną cebulkę Knorr) i wszystko jeszcze raz mieszamy na jednolitą masę.
Formujemy niewielkie klopsiki i obtaczamy je w bułce tartej lekko spłaszczając. Klopsiki kładziemy na rozgrzany na patelni olej i smażymy z obu stron na jasnozłoty kolor. Klopsiki świetnie smakują z różnymi sosami (ja uwielbiam najbardziej z sosem pieczarkowym, ale polecam również sos pomidorowy lub koperkowy). Smacznego! :)