Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Passata z ziołami to esencja prostoty i autentycznych smaków włoskiej kuchni....
Odsłon: 356
Leciutka zupa krem. Ma gęstą konsystencję i bardzo słodki smak. Jest to dosyć...
Odsłon: 45
Passata z ziołami to esencja prostoty i autentycznych smaków włoskiej kuchni....
Odsłon: 356
Leciutka zupa krem. Ma gęstą konsystencję i bardzo słodki smak. Jest to dosyć...
Odsłon: 45
Składniki
wykonanie klopsików: 1. cebule pokrojoną w kostkę podsmażam 2. bułkę nasączyć ciepłym mlekiem, 3. do miski wrzucam mięso mielone, wbijak jajko, dodaje posiekaną cebulkę, namoczoną bułkę oraz bułkę tartą. 4. doprawiam 5. wyrabiam mięso na jednolita masę 6. formuję klopsiki – średniej wielkości, 7. rozgrzewam olej na patelni, smażę klopsiki z obu stron 8. po usmażeniu przekładam na talerz
wykonanie kapusty: 1. cebule pokrojoną w kostkę podsmażam 2. dodaję startą marchewkę 3. smażę przez chwilę 4. dodaję szatkowaną kapustę 5. zalewam bulionem 6. dodaję przyprawy 7. mieszkam i duszę pod przykryciem 10 min 8. jeśli zachodzi potrzeba zagęszczam potrawę (do zagęszczenia potrawy: 50 ml zimnej wody + 2 czubate łyżeczki mąki pszennej) 9. do kapusty dodaję klopsiki o duszę 20 min 10. przed podaniem posypuje świeżym, posiekanym koperkiem 11. danie można podawać samodzielnie albo z ziemniakami dla „ziemniakożerców” 12. smacznego