Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klopsiki w sosie pomidorowym z cieciorką"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1674
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1471
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1466
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1668
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1674
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1471
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1466
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1668
Składniki
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Por oczyść, opłucz, pokrój w półtalarki. Seler naciowy oczyść, opłucz i potnij w plasterki. W rondlu rozgrzej 3 łyżki oliwy.
Zeszklij na niej por, seler naciowy oraz połowę cebuli i czosnku. Dodaj pomidory z puszki oraz koncentrat pomidorowy. Przypraw solą, pieprzem, cukrem (jeśli lubisz pikantny smak, dodaj także mieloną ostrą papry kę). Przykryj naczynie, zmniejsz ogień i duś sos ok. 5 min.
Do mięsa mielonego dodaj pozostałą cebulę oraz czosnek. Wsyp tartą bułkę, wbij jajko. Masę przypraw solą, pieprzem oraz musztardą sarepską. Dobrze wyrób. Zwilżonymi zimną wodą dłońmi uformuj z masy 12 klopsików. Usmaż je na rumiano na rozgrzanej oliwie.
Cieciorkę przesyp na sitko, przepłucz zimną wodą, osącz i dodaj do pomidorów razem z usmażonymi klopsikami. Gotuj wszystko jeszcze 5 min.
Tymianek opłucz, osusz. Listki poodrywaj od gałązek i posyp nimi gotowe danie.Źródło: Tina