Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klopsiki w sosie pomidorowym z cieciorką"
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18725
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9514
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2076
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4079
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 688
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 349
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18725
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9514
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2076
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4079
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 688
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 349
Składniki
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Por oczyść, opłucz, pokrój w półtalarki. Seler naciowy oczyść, opłucz i potnij w plasterki. W rondlu rozgrzej 3 łyżki oliwy.
Zeszklij na niej por, seler naciowy oraz połowę cebuli i czosnku. Dodaj pomidory z puszki oraz koncentrat pomidorowy. Przypraw solą, pieprzem, cukrem (jeśli lubisz pikantny smak, dodaj także mieloną ostrą papry kę). Przykryj naczynie, zmniejsz ogień i duś sos ok. 5 min.
Do mięsa mielonego dodaj pozostałą cebulę oraz czosnek. Wsyp tartą bułkę, wbij jajko. Masę przypraw solą, pieprzem oraz musztardą sarepską. Dobrze wyrób. Zwilżonymi zimną wodą dłońmi uformuj z masy 12 klopsików. Usmaż je na rumiano na rozgrzanej oliwie.
Cieciorkę przesyp na sitko, przepłucz zimną wodą, osącz i dodaj do pomidorów razem z usmażonymi klopsikami. Gotuj wszystko jeszcze 5 min.
Tymianek opłucz, osusz. Listki poodrywaj od gałązek i posyp nimi gotowe danie.Źródło: Tina