Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klopsy z makaronem"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 965
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 815
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12562
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 965
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 815
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12562
Składniki
Kajzerkę namocz w wodzie, poczekaj, aż napęcznieje. Odciśnij, rozdrobnij widel cem i połącz z mięsem mielonym. Dodaj jajko, przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Wszystkie dokładnie wymieszaj. Uformuj z nich małe klopsiki.
W garnku zagotuj wodę. Do wrzątku wrzucaj partiami przygotowane klopsy. Dodaj kostkę rosołową i przyprawy. Gotuj około 15 minut na małym ogniu.
Do wywaru po klopsach wlej koncentrat pomidorowy i zagotuj.
Makaron ugotuj w osolonym wrzątku według przepisu na opakowaniu. Podawaj z klopsami.Źródło: Telemax