Do góry

Dania główne Przepis na:

Klopsy z makaronem

Klopsy z makaronem

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5694

Dodano:

Odsłon: 7

Wypróbowany przepis na "Klopsy z makaronem"

Składniki

  • pół kg mięsa mielonego drobiowego
  • 1 kajzerka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 jajko
  • mielona papryka
  • olej do smażenia
  • 1 koncentrat pomidorowy
  • 1 kostka rosołowa
  • makaron tagliatelle
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Klopsy z makaronem

Przygotowanie

  1. Kajzerkę namocz w wodzie, poczekaj, aż napęcznieje. Odciśnij, rozdrobnij widel cem i połącz z mięsem mielonym. Dodaj jajko, przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek.

  2. Wszystkie dokładnie wymieszaj. Uformuj z nich małe klopsiki.

  3. W garnku zagotuj wodę. Do wrzątku wrzucaj partiami przygotowane klopsy. Dodaj kostkę rosołową i przyprawy. Gotuj około 15 minut na małym ogniu.

  4. Do wywaru po klopsach wlej koncentrat pomidorowy i zagotuj.

  5. Makaron ugotuj w osolonym wrzątku według przepisu na opakowaniu. Podawaj z klopsami.

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń