Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Klopsy z makaronem"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14111
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1630
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16084
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6467
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14111
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1630
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16084
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6467
Składniki
Kajzerkę namocz w wodzie, poczekaj, aż napęcznieje. Odciśnij, rozdrobnij widel cem i połącz z mięsem mielonym. Dodaj jajko, przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Wszystkie dokładnie wymieszaj. Uformuj z nich małe klopsiki.
W garnku zagotuj wodę. Do wrzątku wrzucaj partiami przygotowane klopsy. Dodaj kostkę rosołową i przyprawy. Gotuj około 15 minut na małym ogniu.
Do wywaru po klopsach wlej koncentrat pomidorowy i zagotuj.
Makaron ugotuj w osolonym wrzątku według przepisu na opakowaniu. Podawaj z klopsami.Źródło: Telemax