Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kluski po bolońsku"
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Pomidory wyjmij z zalewy (nie wylewaj jej). Posiekaj i wrzuć na rozgrzaną oliwę. Dodaj drobno pokrojoną paprykę, wyciśnięty przez praskę czosnek i cukier. Podgrzewaj, aż powstający sos się zredukuje, dolej ocet. Dopraw do smaku i duś jeszcze kilkanaście minut.
kluseczek wymieszaj, wyrabiaj, aż powstanie jednolite ciasto (takie jak na kopytka). Przełóż je na wysypany mąką blat, odkrawaj po małym kawałku, formując z każdego zgrabne owalne kluseczki. Wrzuć je do osolonego wrzątku. Gotuj, aż wypłyną. Odcedź.
Rozmaryn podgrzej z masłem i wymieszaj z kluseczkami. Podawaj z sosem pomidorowym i bazylią.Źródło: Naj