Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z tartych surowych ziemniaków. Przywracają mi czasy dzieciństwa
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44702
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182180
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 302
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44702
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182180
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 302
Składniki
Kluski brudne jak u babci. Ścieramy maszynką albo na tarce o najmniejszych oczkach ziemniaki surowe. Odcedzamy pulpę z ziemniaków od wody. Płyn zostawiamy. Po paru minutach na dnie wody z pyr ostanie się skrobia ziemniaczana, która później dodajemy do naszej masy ziemniaczanej. 2 jajka, parę łyżek mąki pszennej. Sól i dużo pieprzu. Wszystko mieszu meszu. Na p) askim talerzy rozkładamy płasko masę pyrową. Na gotującą się wodę nakładamy łyżką zgrabne kluseczki. Od wypłynięcia czekamy z 3 minutki. Podajemy ze smażonymi skwarkami i cebulką