Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z tartych surowych ziemniaków. Przywracają mi czasy dzieciństwa
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 49
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 141
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4195
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 49
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 141
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4195
Składniki
Kluski brudne jak u babci. Ścieramy maszynką albo na tarce o najmniejszych oczkach ziemniaki surowe. Odcedzamy pulpę z ziemniaków od wody. Płyn zostawiamy. Po paru minutach na dnie wody z pyr ostanie się skrobia ziemniaczana, która później dodajemy do naszej masy ziemniaczanej. 2 jajka, parę łyżek mąki pszennej. Sól i dużo pieprzu. Wszystko mieszu meszu. Na p) askim talerzy rozkładamy płasko masę pyrową. Na gotującą się wodę nakładamy łyżką zgrabne kluseczki. Od wypłynięcia czekamy z 3 minutki. Podajemy ze smażonymi skwarkami i cebulką