Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z tartych surowych ziemniaków. Przywracają mi czasy dzieciństwa
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7514
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2485
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7514
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2485
Składniki
Kluski brudne jak u babci. Ścieramy maszynką albo na tarce o najmniejszych oczkach ziemniaki surowe. Odcedzamy pulpę z ziemniaków od wody. Płyn zostawiamy. Po paru minutach na dnie wody z pyr ostanie się skrobia ziemniaczana, która później dodajemy do naszej masy ziemniaczanej. 2 jajka, parę łyżek mąki pszennej. Sól i dużo pieprzu. Wszystko mieszu meszu. Na p) askim talerzy rozkładamy płasko masę pyrową. Na gotującą się wodę nakładamy łyżką zgrabne kluseczki. Od wypłynięcia czekamy z 3 minutki. Podajemy ze smażonymi skwarkami i cebulką