Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
letnie i bardzo smaczne! Są to knedle z twarogu, a nie z ziemniaków
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19088
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6922
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19088
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6922
Składniki
Z twarogu, jajka i mąki zagnieść ciasto, zrolować wałek i pokroić na 14 części. Do każdej części dodać po kawałku moreli i 1/4 łyżeczki cukru. Ulepć kulkę. Podczas gotowania, zarumienić na patelni bułkę tartą (4 łyżki) i dodać masło (1/4- 1/3 kostki). Po ugotowaniu i zahartowaniu knedli wrzucić je na gorącą palelnię z zarumienioną bułką i zostawić na chwilę (knedle zrobią się troszkę twardsze). www.cos-pysznego.blogspot.com