Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
letnie i bardzo smaczne! Są to knedle z twarogu, a nie z ziemniaków
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 135
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31308
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 417
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 135
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31308
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 417
Składniki
Z twarogu, jajka i mąki zagnieść ciasto, zrolować wałek i pokroić na 14 części. Do każdej części dodać po kawałku moreli i 1/4 łyżeczki cukru. Ulepć kulkę. Podczas gotowania, zarumienić na patelni bułkę tartą (4 łyżki) i dodać masło (1/4- 1/3 kostki). Po ugotowaniu i zahartowaniu knedli wrzucić je na gorącą palelnię z zarumienioną bułką i zostawić na chwilę (knedle zrobią się troszkę twardsze). www.cos-pysznego.blogspot.com