Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, smaczny, tani, pożywny i zawsze wychodzi
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 85
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 293
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 803
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22806
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 85
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 293
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 803
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22806
Składniki
Nastawiamy wodę na makaron. Kiedy zacznie wrzeć dodajemy makaron i gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniui bądź z własnymi upodobaniami
W czasie gdy gotujemy makaron, kroimy pomidora w kostkę, kroimy mozzarelle także w kostkę, drobno siekamy czosnek, oraz liście bazylii. Meszkamy wszystko w miseczce
Gdy makaron jest już gotowy, wylewamy z niego wodę, i do makaronu dodajemy składniki z miseczki.
Wyłączamy kuchenkę ale trzymamy garnek na ciepłym palniku ok 2-3 min, tak aby mozzarella lekko sie podtopiła. Oczywiście wszystko razem mieszkamy i gotowe
Można również użyć tego przepisu jako ciekawej przystawki na przyjęciu. Kupujemy makaron- duże muszle np. z lubelli. Gotujemy go zgodnie z poleceniem na opakowaniu, przygotowujemy farsz tak jak poprzednio. Do ugotowanych gorących muszelek wkładamy połączone ze sobą składniki układamy tak aby nie wypadły. Czekamy aż się ostudzi i wkładamy do lodówki- podajemy zimne