Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, smaczny, tani, pożywny i zawsze wychodzi
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 43
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 58
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2745
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 204
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 148
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 43
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 58
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2745
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 204
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 148
Składniki
Nastawiamy wodę na makaron. Kiedy zacznie wrzeć dodajemy makaron i gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniui bądź z własnymi upodobaniami
W czasie gdy gotujemy makaron, kroimy pomidora w kostkę, kroimy mozzarelle także w kostkę, drobno siekamy czosnek, oraz liście bazylii. Meszkamy wszystko w miseczce
Gdy makaron jest już gotowy, wylewamy z niego wodę, i do makaronu dodajemy składniki z miseczki.
Wyłączamy kuchenkę ale trzymamy garnek na ciepłym palniku ok 2-3 min, tak aby mozzarella lekko sie podtopiła. Oczywiście wszystko razem mieszkamy i gotowe
Można również użyć tego przepisu jako ciekawej przystawki na przyjęciu. Kupujemy makaron- duże muszle np. z lubelli. Gotujemy go zgodnie z poleceniem na opakowaniu, przygotowujemy farsz tak jak poprzednio. Do ugotowanych gorących muszelek wkładamy połączone ze sobą składniki układamy tak aby nie wypadły. Czekamy aż się ostudzi i wkładamy do lodówki- podajemy zimne