Do góry

Dania główne Przepis na:

Kokardki ze szpinakiem

Kokardki ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 115

Dodano:

Odsłon: 228

Obiad w 30 minut, który smakuje nawet dzieciom:)

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W czasie, kiedy będzie gotowała się woda na makaron, jak i on sam- przygotujemy sos.

    Na patelnię wlewamy oliwę i dodajemy pokrojony czosnek. Musimy uważać, żeby go nie przypalić, bo nada gorzki smak potrawie, a tego nie chcemy:) Wrzucamy masło i rozmrożony, odciśnięty szpinak. Smażymy około 5 minut.

    Wlewamy śmietankę i dodajemy mascarpone, mieszamy do połączenia składników i utworzenia cudnego sosu. Wrzucamy kawałki sera feta lub w kostkach i dopiero, gdy spróbujemy- solimy i pieprzymy.

    Odcedzony makaron przekładamy do dużej miski, wlewamy sos, łączymy i wykładamy na talerze.

    Posypujemy wybranym dodatkiem:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 12 listopada Uwielbiam :) Bardzo często robię takie szybkościowe makaronowe obiadki :) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń