Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad w 30 minut, który smakuje nawet dzieciom:)
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8708
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7377
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5050
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328080
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8708
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7377
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5050
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328080
Składniki
W czasie, kiedy będzie gotowała się woda na makaron, jak i on sam- przygotujemy sos. Na patelnię wlewamy oliwę i dodajemy pokrojony czosnek. Musimy uważać, żeby go nie przypalić, bo nada gorzki smak potrawie, a tego nie chcemy:) Wrzucamy masło i rozmrożony, odciśnięty szpinak. Smażymy około 5 minut. Wlewamy śmietankę i dodajemy mascarpone, mieszamy do połączenia składników i utworzenia cudnego sosu. Wrzucamy kawałki sera feta lub w kostkach i dopiero, gdy spróbujemy- solimy i pieprzymy. Odcedzony makaron przekładamy do dużej miski, wlewamy sos, łączymy i wykładamy na talerze. Posypujemy wybranym dodatkiem:)