Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad w 30 minut, który smakuje nawet dzieciom:)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13257
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2591
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3740
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4753
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13257
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2591
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3740
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4753
Składniki
W czasie, kiedy będzie gotowała się woda na makaron, jak i on sam- przygotujemy sos. Na patelnię wlewamy oliwę i dodajemy pokrojony czosnek. Musimy uważać, żeby go nie przypalić, bo nada gorzki smak potrawie, a tego nie chcemy:) Wrzucamy masło i rozmrożony, odciśnięty szpinak. Smażymy około 5 minut. Wlewamy śmietankę i dodajemy mascarpone, mieszamy do połączenia składników i utworzenia cudnego sosu. Wrzucamy kawałki sera feta lub w kostkach i dopiero, gdy spróbujemy- solimy i pieprzymy. Odcedzony makaron przekładamy do dużej miski, wlewamy sos, łączymy i wykładamy na talerze. Posypujemy wybranym dodatkiem:)