Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite kokosowe ciasteczka do kawy.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32503
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1161
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 422
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32503
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1161
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 422
Składniki
Przepis na ciasto biszkoptowe: Żółtka utrzeć z cukrem pudrem. Dodać ubitą pianę z białek. Po trochu dosypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Lekko wszystko wymieszać. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni C. Po wystygnięciu pokroić w kostkę.
Przepis na polewę: Rozpuścić margarynę z wodą na małym ogniu. Dodać cukier, cukier waniliowy i kakao. Gotować 3 minuty na bardzo małym ogniu. Dobrze wymieszać. Wrzucać pojedynczo kostki widelcem i obtaczać w wiórkach kokosowych.