Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetyczne,proste TURCJA
Warstwowa sałatka z tuńczykiem i orzeszkami jest fenomenalna. U mnie w domu z...
Odsłon: 7278
Puszyste kluseczki kładzione , podane na słodko to szybki obiad gotowy w kwad...
Odsłon: 874
Maj to miesiąc szparagów. Uwielbiam wiosnę między innymi dlatego, że obfituje...
Odsłon: 68
Puszyste kluseczki kładzione , podane na słodko to szybki obiad gotowy w kwad...
Odsłon: 874
Maj to miesiąc szparagów. Uwielbiam wiosnę między innymi dlatego, że obfituje...
Odsłon: 68
Składniki
Filet myjemy i mielimy,dodajemy marchew startą na grubych oczkach,jajo,bulke tarta,natke pietruszki,oregano i doprawiamy sola i pieprzem.Wyrabiamy na jednolita mase.Formujemy male kotleciki i ukladamy na blache do pieczenia .Podlewamy woda,dodajemy ziele i lisc laurowy,delikatnie solimy wode.Wkladamy do nagrzanego piekarnika ok.`180 c i pieczemy ok 20-30 min
W rondlu rozgrzewamy oliwe ,wrzucamy posiekany czosnek lekko przesmażamy,dodajemy teraz cebule i dusimy az cebulka sie zeszkli.Nastepnie dodajemy nasze pomidory doprawiamy sola i pieprzem oraz cukrem,na koniec bazylia i dusimy tak dlugo aby sos sie zredukowal (na koniec polecam dodac lyzke masla dla podbicia smaku)
Wykladamy nasze kotleciki Izmir polewamy sosem ,mozna podawac z ryzem lub jak kto woli
Przepisy Dania główne
Dania główne
Knedle z truskawkami
Dania główne
Ziemniaczki zapiekane z bryndzą
Dania główne
Paluszki rybne, ziemniaki i surówka.
Dania główne
Młoda kapusta z pomidorami i kiełbasą
Knedle z truskawkami
Powrót do smaku dzieciństwa! Rewelacyjne w smaku knedle z soczystymi truskawk...
Odsłon: 3375
Ziemniaczki zapiekane z bryndzą
Nasz ostatni wypad w góry przyniósł nie tylko piękne widoki i opaleniznę ale...
Odsłon: 38