Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dietetyczne,proste TURCJA
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35678
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1198
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5998
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35678
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1198
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5998
        
        Składniki
Filet myjemy i mielimy,dodajemy marchew startą na grubych oczkach,jajo,bulke tarta,natke pietruszki,oregano i doprawiamy sola i pieprzem.Wyrabiamy na jednolita mase.Formujemy male kotleciki i ukladamy na blache do pieczenia .Podlewamy woda,dodajemy ziele i lisc laurowy,delikatnie solimy wode.Wkladamy do nagrzanego piekarnika ok.`180 c i pieczemy ok 20-30 min
W rondlu rozgrzewamy oliwe ,wrzucamy posiekany czosnek lekko przesmażamy,dodajemy teraz cebule i dusimy az cebulka sie zeszkli.Nastepnie dodajemy nasze pomidory doprawiamy sola i pieprzem oraz cukrem,na koniec bazylia i dusimy tak dlugo aby sos sie zredukowal (na koniec polecam dodac lyzke masla dla podbicia smaku)
Wykladamy nasze kotleciki Izmir polewamy sosem ,mozna podawac z ryzem lub jak kto woli