Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlet drobiowy z fetą i brokułami"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100628
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1966
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5821
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5819
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100628
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1966
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5821
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5819
Składniki
20 min • Porcja 267 kcal • Koszt porcji ok. 5 zł • Przepis na 4 porcje
Mięso dokładnie myję. Każdą pierś dzielę na dwa kotlety. W mięsie robię kieszonkę, nacinając je delikatnie nożem.
Brokuły myję i dzielę na różyczki. Gotuję je przez 3 minuty we wrzącej wodzie. Odcedzam. Po wystygnięciu kroję na małe kawałki. Ser feta kroję w kostkę.
Kotlety nadziewam na przemian brokułami i fetą. Na koniec spinam dokładnie wykałaczką, aby nadzienie nie wypłynęło podczas smażenia. Oprószam solą oraz pieprzem. Mięso zanurzam w rozkłóconym jajku i obtaczam w bułce tartej.
Smażę z obu stron na złoty kolor, na mocno rozgrzanym oleju.Źródło: Kobieta i życie