Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlet drobiowy z fetą i brokułami

Kotlet drobiowy z fetą i brokułami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11052

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Kotlet drobiowy z fetą i brokułami"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kotlet drobiowy z fetą i brokułami

Przygotowanie

  1. 20 min • Porcja 267 kcal • Koszt porcji ok. 5 zł • Przepis na 4 porcje

  2. Mięso dokładnie myję. Każdą pierś dzielę na dwa kotlety. W mięsie robię kieszonkę, nacinając je delikatnie nożem.

  3. Brokuły myję i dzielę na różyczki. Gotuję je przez 3 minuty we wrzącej wodzie. Odcedzam. Po wystygnięciu kroję na małe kawałki. Ser feta kroję w kostkę.

  4. Kotlety nadziewam na przemian brokułami i fetą. Na koniec spinam dokładnie wykałaczką, aby nadzienie nie wypłynęło podczas smażenia. Oprószam solą oraz pieprzem. Mięso zanurzam w rozkłóconym jajku i obtaczam w bułce tartej.

  5. Smażę z obu stron na złoty kolor, na mocno rozgrzanym oleju.

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń