Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlet drobiowy z fetą i brokułami"
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 461
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1811
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 371
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 461
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1811
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 371
Składniki
20 min • Porcja 267 kcal • Koszt porcji ok. 5 zł • Przepis na 4 porcje
Mięso dokładnie myję. Każdą pierś dzielę na dwa kotlety. W mięsie robię kieszonkę, nacinając je delikatnie nożem.
Brokuły myję i dzielę na różyczki. Gotuję je przez 3 minuty we wrzącej wodzie. Odcedzam. Po wystygnięciu kroję na małe kawałki. Ser feta kroję w kostkę.
Kotlety nadziewam na przemian brokułami i fetą. Na koniec spinam dokładnie wykałaczką, aby nadzienie nie wypłynęło podczas smażenia. Oprószam solą oraz pieprzem. Mięso zanurzam w rozkłóconym jajku i obtaczam w bułce tartej.
Smażę z obu stron na złoty kolor, na mocno rozgrzanym oleju.Źródło: Kobieta i życie