Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlet drobiowy z fetą i brokułami"
        
        
        
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231729
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4945
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36276
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231729
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4945
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36276
        
        Składniki
20 min • Porcja 267 kcal • Koszt porcji ok. 5 zł • Przepis na 4 porcje
Mięso dokładnie myję. Każdą pierś dzielę na dwa kotlety. W mięsie robię kieszonkę, nacinając je delikatnie nożem.
Brokuły myję i dzielę na różyczki. Gotuję je przez 3 minuty we wrzącej wodzie. Odcedzam. Po wystygnięciu kroję na małe kawałki. Ser feta kroję w kostkę.
Kotlety nadziewam na przemian brokułami i fetą. Na koniec spinam dokładnie wykałaczką, aby nadzienie nie wypłynęło podczas smażenia. Oprószam solą oraz pieprzem. Mięso zanurzam w rozkłóconym jajku i obtaczam w bułce tartej.
Smażę z obu stron na złoty kolor, na mocno rozgrzanym oleju.Źródło: Kobieta i życie