Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotlety mielone z pomidorami"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 522
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 522
Składniki
Kajzerkę mocz przez kilka minut w mleku, dokładnie odciśnij i włóż do mięsa mielonego.
Pomidory natnij na czubku na krzyż, sparz wrzątkiem, przelej zimną wodą i obierz ze skórki. Pokrój je w drobną kostkę, odlej sok, a miąższ dodaj do mięsa.
Do mięsa wbij jajko, wsyp kaszkę manną i przyprawy. Wymieszaj dokładnie, ale delikatnie, żeby nie porozgniatać kawałków pomidorów. Spróbuj, dopraw solą i pieprzem, ponownie wymieszaj.
Z masy mięsnej formuj kotleciki. Obtaczaj je w bułce tartej i kładź po kilka na rozgrzany olej. Kiedy spód kotlecików się zrumieni, obróć je i dosmaż. Wyłącz gaz, przykryj patelnię.
Po 5 minutach nałóż kotleciki na talerze.
Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1 złŹródło: Chwila dla Ciebie