Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety pieczone w musztardzie"
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3895
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19818
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2960
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4094
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3895
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19818
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2960
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4094
Składniki
Mięso umyj pod bieżącą wodą i osusz papierowym ręcznikiem. Następnie dokładnie rozbij, tak aby uzyskać równej grubości kotlety. Duże kawałki możesz przekroić na dwie mniejsze połówki. Ubite mięso dopraw solą, obtocz w mleku, a później posmaruj musztardą.
Na dużym płaskim talerzu wymieszaj drobno starty ser z mąką. Włóż kotlety w mieszankę i obtocz z dwóch stron. Panierowane kotlety odkładaj na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temp. 210°C przez 25 minut. Kotlety podawaj z ziemniakami, posypane natką pietruszki.Źródło: Na żywo