Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety pieczone w musztardzie"
Przepis dnia
Propozycja na lekką, prostą i szybką w przygotowaniu sałatkę z pomidorów, sał...
Odsłon: 13608
Działa antywirusowo i antybakteryjnie,niezastąpiona w trakcie przeziębienia a...
Odsłon: 6415
Składniki
Mięso umyj pod bieżącą wodą i osusz papierowym ręcznikiem. Następnie dokładnie rozbij, tak aby uzyskać równej grubości kotlety. Duże kawałki możesz przekroić na dwie mniejsze połówki. Ubite mięso dopraw solą, obtocz w mleku, a później posmaruj musztardą.
Na dużym płaskim talerzu wymieszaj drobno starty ser z mąką. Włóż kotlety w mieszankę i obtocz z dwóch stron. Panierowane kotlety odkładaj na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temp. 210°C przez 25 minut. Kotlety podawaj z ziemniakami, posypane natką pietruszki.Źródło: Na żywo
Przepisy Dania główne
Dania główne
Tanioszki
Dania główne
Kluski tarte
Dania główne
Potrawka z grilla w dwóch odsłonach
Dania główne
Kurczak pieczony w majonezie
Tanioszki
Tanie potrawy wcale nie muszą być mdłe i pozbawione smaku. Tanioszki zawładną...
Odsłon: 576
Kluski tarte
Kluski tarte powstają ze startych na tarce surowych ziemniaków. Po ugotowaniu...
Odsłon: 98