Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety pieczone w musztardzie"
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 1287
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 676
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 278
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 139
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 1287
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 676
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 278
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 139
Składniki
Mięso umyj pod bieżącą wodą i osusz papierowym ręcznikiem. Następnie dokładnie rozbij, tak aby uzyskać równej grubości kotlety. Duże kawałki możesz przekroić na dwie mniejsze połówki. Ubite mięso dopraw solą, obtocz w mleku, a później posmaruj musztardą.
Na dużym płaskim talerzu wymieszaj drobno starty ser z mąką. Włóż kotlety w mieszankę i obtocz z dwóch stron. Panierowane kotlety odkładaj na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temp. 210°C przez 25 minut. Kotlety podawaj z ziemniakami, posypane natką pietruszki.Źródło: Na żywo