Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety pieczone w musztardzie"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1378
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113606
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1378
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113606
Składniki
Mięso umyj pod bieżącą wodą i osusz papierowym ręcznikiem. Następnie dokładnie rozbij, tak aby uzyskać równej grubości kotlety. Duże kawałki możesz przekroić na dwie mniejsze połówki. Ubite mięso dopraw solą, obtocz w mleku, a później posmaruj musztardą.
Na dużym płaskim talerzu wymieszaj drobno starty ser z mąką. Włóż kotlety w mieszankę i obtocz z dwóch stron. Panierowane kotlety odkładaj na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temp. 210°C przez 25 minut. Kotlety podawaj z ziemniakami, posypane natką pietruszki.Źródło: Na żywo