Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na delikatne i bardzo smaczne kotlety rybne. Kotlety robione na dwa sposoby, smażone i z piekarnika. Do zrobienia tych pysznych kotletów możecie użyć waszej ulubionej ryby.
Danie robi się w kilka chwil. Wystarczy kilka składników i mamy pyszną pastę.
Odsłon: 26
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20382
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 364
Danie robi się w kilka chwil. Wystarczy kilka składników i mamy pyszną pastę.
Odsłon: 26
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20382
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 364
Składniki
Cebulę obrać i rozdrobnić w malakserze. Następnie do malaksera dodać jajko i całość zmiksować na puszystą masę, około 2 minuty. Do jajka i cebuli dodać pokrojoną w kawałki rybę i rozdrobnić malakserem. Rybę i cebulę można zmielić w maszynce do mielenia mięsa.
Gotowa masę rybną przełożyć do miski, doprawić przyprawami, dodać posiekane zioła i śmietanę. Całość dobrze wymieszać, podczas mieszania dodawać po łyżce bułki tartej. Bułki dodać tyle ile będzie potrzebne do uzyskania spójnej masy, którą łatwo da się formować. Miskę przykryć i wstawić do lodówki na około godzinę, aby smaki ze soba się połączyły. Z masy rybnej uformować kotlety.
Kotlety można usmażyć na oleju, po 3 -4 minuty z każdej stony, lub upiec w piekarniku. Uformowane kotlety ułożyć na formie do pieczenia wyłożonej pergaminem, można je z wierzchu posmarować olejem. Piec w 180 st. C przez około 30 – 45 minut. Smacznego!