Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na delikatne i bardzo smaczne kotlety rybne. Kotlety robione na dwa sposoby, smażone i z piekarnika. Do zrobienia tych pysznych kotletów możecie użyć waszej ulubionej ryby.
Cebulę obrać i rozdrobnić w malakserze. Następnie do malaksera dodać jajko i całość zmiksować na puszystą masę, około 2 minuty.
Do jajka i cebuli dodać pokrojoną w kawałki rybę i rozdrobnić malakserem. Rybę i cebulę można zmielić w maszynce do mielenia mięsa.
Gotowa masę rybną przełożyć do miski, doprawić przyprawami, dodać posiekane zioła i śmietanę. Całość dobrze wymieszać, podczas mieszania dodawać po łyżce bułki tartej. Bułki dodać tyle ile będzie potrzebne do uzyskania spójnej masy, którą łatwo da się formować.
Miskę przykryć i wstawić do lodówki na około godzinę, aby smaki ze soba się połączyły.
Z masy rybnej uformować kotlety.
Kotlety można usmażyć na oleju, po 3 -4 minuty z każdej stony, lub upiec w piekarniku.
Uformowane kotlety ułożyć na formie do pieczenia wyłożonej pergaminem, można je z wierzchu posmarować olejem.
Piec w 180 st. C przez około 30 – 45 minut.
Smacznego!
Sos kurkowy który dzisiaj przygotowałam jest bardzo smaczny. Jego gęstość uzy...
Odsłon: 48
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny...
Odsłon: 57
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 4363
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 201
Autorski przepis na smaczne i kruche roladki na niedzielny obiad.
Odsłon: 89
Sos kurkowy który dzisiaj przygotowałam jest bardzo smaczny. Jego gęstość uzy...
Odsłon: 48
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny...
Odsłon: 57
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 4363
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 201
Autorski przepis na smaczne i kruche roladki na niedzielny obiad.
Odsłon: 89
Składniki
Cebulę obrać i rozdrobnić w malakserze. Następnie do malaksera dodać jajko i całość zmiksować na puszystą masę, około 2 minuty. Do jajka i cebuli dodać pokrojoną w kawałki rybę i rozdrobnić malakserem. Rybę i cebulę można zmielić w maszynce do mielenia mięsa.
Gotowa masę rybną przełożyć do miski, doprawić przyprawami, dodać posiekane zioła i śmietanę. Całość dobrze wymieszać, podczas mieszania dodawać po łyżce bułki tartej. Bułki dodać tyle ile będzie potrzebne do uzyskania spójnej masy, którą łatwo da się formować. Miskę przykryć i wstawić do lodówki na około godzinę, aby smaki ze soba się połączyły. Z masy rybnej uformować kotlety.
Kotlety można usmażyć na oleju, po 3 -4 minuty z każdej stony, lub upiec w piekarniku. Uformowane kotlety ułożyć na formie do pieczenia wyłożonej pergaminem, można je z wierzchu posmarować olejem. Piec w 180 st. C przez około 30 – 45 minut. Smacznego!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Gołąbki z kaszą gryczaną i ryżem
Dania główne
Sos kurkowy z kurczakiem i serkiem śmietankowym
Dania główne
Wyborne roladki wieprzowe
Dania główne
Kotlet schabowy, ziemniaki i surówka z kiszonej kapusty.
Gołąbki z kaszą gryczaną i ryżem
Moje dzisiejsze gołąbki przygotowałam trochę inaczej bo do farszu dodałam kas...
Odsłon: 24
Sos kurkowy z kurczakiem i serkiem śmietankowym
Sos kurkowy który dzisiaj przygotowałam jest bardzo smaczny. Jego gęstość uzy...
Odsłon: 48