Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety Schabowe

Kotlety Schabowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 71

Dodano:

Odsłon: 11378

Schabowe obtaczane w mace z dodatkiem warzywka lub kucharka zamiast soli. Tak samo robię gdy obtaczam w bułce tartej.

Składniki

  • Schab
  • Maka do obtaczania
  • jajka
  • warzywko lub kucharek
  • Pieprz
  • olej do smarzenia
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kotlety Schabowe

Przygotowanie

  1. Mięso stłuc tłuczkiem

  2. Roztrzepać jajka, dodać pieprzu do smaku.

  3. Do maki, dodać warzywka lub kucharka do smaku,

  4. Mięso obtoczyć w mące.

  5. Następnie w jajku

  6. i jeszcze ras w mące

  7. Usmarzyc i gotowe, smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń