Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety w sosie jabłkowym"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 49
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 87
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 118
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 49
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 87
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 118
Składniki
Cebulę obierz, posiekaj. Jabłko umyj, pozbaw gniazda nasiennego, pokrój w dużą kostkę. Mięso opłucz, osusz, oprósz solą. Na patelni rozgrzej 4 łyżki oleju. Smaż kotlety po 2 min z każdej strony. Przełóż do piekarnika, dopiekaj 15 min w 100 st.
Ziemniaki obierz, ugotuj z solą do miękkości. Odlej. Wymieszaj 2 łyżki oleju z posiekanymi ziołami, polej ziemniaki. Na reszcie oleju przesmaż cebulę z jabłkiem. Wlej sok jabłkowy, duś 5 minut.
Dymkę opłucz, posiekaj. Powstały na patelni sos połącz z musztardą i kremówką. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Upieczone kotlety i ziemniaki rozłóż na talerze, polej sosem, posyp dymką.
porcje, czas ok. 30 min; porcja – 540 kcal, cena 3,10 zł.Źródło: Świat kobiety