Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety w sosie jabłkowym"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 33
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 115
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 701
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 33
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 115
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 701
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Składniki
Cebulę obierz, posiekaj. Jabłko umyj, pozbaw gniazda nasiennego, pokrój w dużą kostkę. Mięso opłucz, osusz, oprósz solą. Na patelni rozgrzej 4 łyżki oleju. Smaż kotlety po 2 min z każdej strony. Przełóż do piekarnika, dopiekaj 15 min w 100 st.
Ziemniaki obierz, ugotuj z solą do miękkości. Odlej. Wymieszaj 2 łyżki oleju z posiekanymi ziołami, polej ziemniaki. Na reszcie oleju przesmaż cebulę z jabłkiem. Wlej sok jabłkowy, duś 5 minut.
Dymkę opłucz, posiekaj. Powstały na patelni sos połącz z musztardą i kremówką. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Upieczone kotlety i ziemniaki rozłóż na talerze, polej sosem, posyp dymką.
porcje, czas ok. 30 min; porcja – 540 kcal, cena 3,10 zł.Źródło: Świat kobiety